Världsmästarduo öppnar krog

09:39 18 Oct 2021

Daniel Haynes och Anders Karlsson, båda med ett förflutet i det Svenska Kocklandslaget, öppnar en ny restaurang på Östermalm.

Namnet på den nya krogen, som öppnar på Kungstensgatan 9 i november, kommer att vara Animo. Ordet betyder själ på esperanto, som också i sin tur råkar vara namnet på Daniels tidigare arbetsplats. 
– Vi valde att kalla stället Animo på grund av att vi jobbar med det vi älskar och lägger ner vår själ i, något som vi vet kommer märkas när man kommer till oss, säger Anders och Daniel.

Närheten mellan kök och gäst kommer vara stor del i upplevelsen på Animo, och fokus kommer även att läggas på en cocktailbar som har lika höga ambitioner som köket.
– Vi siktar på en hög nivå utan att vara pretentiösa. Vårt mål är att skapa en plats som vi själva skulle gå till, där alla är välkomna och kan känna sig som hemma, kommenterar Anders och Daniel.

Båda kockarna har tidigare ingått i det Svenska Kocklandslaget, där Anders numera har rollen som coach. Animo öppnar någon gång i mitten av november.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!