Bilden är ett montage

Varför beter sig Com Hem och Tv4 som två dumpade pojkvänner?

09:00 17 Dec 2019

Århundradets tv-krig rasar mellan Tv4 och digital-tv-operatören Com Hem. 

Tisdagen den 10:e december 2019 kommer att gå till historien som dagen då Tv4-skiten träffade Com Hem-fläkten.

Så skrev Com Hem i ett pressmeddelande (10/12) som osade av bad break-up. Anledningen till indignationen var att förhandlingarna mellan bredbandsoperatören och Tv4 hade gått åt helvete.

Samtidigt i Tv4-huset:

 

Och:

Com Hem flippade, fullständigt:

Det är svårt att inte älska den passivt aggressiva tonen. Anledningen till detta ska vara att Com Hem inte fått igenom kraven/rättigheterna “för att digitalisera svensk tv” – vad det nu betyder.

Det hela har urartat i en skitslungarfest som får skilsmässan mellan Horace Engdahl och Ebba Witt-Brattström att framstå som en "conscious uncoupling".

“Jag har under alla mina år i branschen aldrig varit med om att vi inte ens kan inleda seriösa förhandlingar”, säger Anders Nilsson, vd för Tele2-koncernen i vilken Com Hem ingår, och tillägger i bästa jag-vill-prata-med-din-chef-anda:

“Det har nu blivit uppenbart att TV4 inte har mandat att förhandla och vi söker därför Telia (som äger tv4, reds.anm) för en seriös dialog så vi kan lösa detta utan att tv-tittarna kommer i kläm.”

Tv4 svarar med att sluta sända all Tele2- och Com Hem-reklam. Vartefter Com Hems kommunikatörer får en kollektiv hjärnblödning och publicerar all caps-pressmeddelandet (11/12):

Det är osäkert om det blir någon Jul med Ernst för Com Hems kunder. Vad som däremot är säkert: Det var länge sedan tablå-teve var lika spännande.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!