VÄLKOMSTINTERVJU: Vår nya musikbloggare, Hasan Ramic!

16:45 16 Mar 2015Grattis till oss! Idag återvänder vår bloggare från forna tider, musikskribenten och biodlaren Hasan Ramic, till sitt sanna hem. På Style Can't Spoil kommer han att blogga (nästan) exklusivt om jamaicansk musikkultur, läs reggae och dancehall. 

Visserligen känner vi Hasan sen tidigare, men vi bestämde oss ändå för att ställa honom några väl valda frågor om nystarten.

Vem är du?

– Jag är Hasan. Biodlare, skribent och älskare av olika saker.

Vad kommer din blogg att innehålla?
– Texter, video och ljud relaterade till jamaicansk dancehall- och soundsystemkultur samt tillhörande musik. Jag kommer också slänga in en nypa av modern västafrikansk pop, kanske lite konst, litteratur och en jävla massa style.

Och vad kommer du absolut aldrig att skriva om?
– Jag kommer aldrig att skriva om fuckery. Fuckery får för mycket utrymme, och jag tänker inte bidra till det.

Vad betyder Style Can't Spoil, som bloggen heter?
– Style Can't Spoil, style cyaan spoil som man uttalar det på patois, betyder att trender kommer att går, men stil är alltid beständigt. Att man med rätt inställning och rätt swag kan göra avtryck i både samtiden och evigheten.

Hur mår egentligen reggae/dancehall-scenen i Sverige?
– Alldeles utmärkt. Det görs massor med kvalitativ musik, det finns riktigt feta klubbar och det finns eldsjälar som pushar rörelsen framåt. Men det finns också utrymme för förbättring.

Om man vill ge sig in i den världen och redan har fattat att det bästa tipset är att läsa din blogg, vilket tycker du är det näst bästa sättet att gå tillväga?
– Att varje fredag klockan 20 ratta in P3 och lyssna på Safari Sounds mixshow i Musikguiden i P3, att hålla koll på när Mike Yangstar har sina Nuh Linga-fester i Stockholm, Axxel Axxionpack har Reggae Lounge i Göteborg eller J Cartel och Million Vibes har fester i Malmö. Att ta en dansklass med någon av de grymma dansgrupperna som finns i landet.

Style Cyaan Spoil läses med stor fördel här.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!