Välkomstintervju: möt Nöjesguiden.ses nya bloggare, Hej Sonja!

Redaktion 15:03 6 Mar 2014

En glädjens dag! Eftersom vi har äran att presentera vår nya bloggare, den till synes alltigenom härliga skribenten tillika twittergeniet, Sonja Abrahamsson. Innan Sonja får sätta igång och skriva om att "dricka jättemycket vatten eller sova utan kudde", obs! verkligt citat, tänkte vi låta er lära känna hen lite närmre. Och vad passar då bättre än att göra en klassisk välkomstintervju?

Vi känner dig bland annat som som den eminenta människan bakom den hårdaste twitterdissen någonsin, till Erik Almqvist. Vad gör du när du inte krossar SD-medlemmar i internetskrift?
– Jag gör allting som ungkarlar är kända för att göra, förutom att ha sex och dricka öl. Så vad jag brukar göra är att springa omkring i träningskläder utan att faktiskt träna, och så inreder jag själlöst och fult, frilansar och tar hand om mina barn. Jag gillar att kolla föredrag på youtube också. Till exempel amatörvideor som handlar om att Beyoncé tillhör Illuminati och återföddes som en demon i videon till "Crazy in love" .

Vad kommer din blogg att handla om?
– Jag har hört att för att nå framgång i bloggvärlden så ska man nischa sig. Det tipset har jag ignorerat fullt och fast. En annan bloggare sa en gång att min blogg är väldigt politisk. Själv tycker jag att politik är en smutsig syltburk, men det kanske stämmer ändå. Annars så gillar jag ju konspirationsteorier ganska mycket. Och typ sökandet efter den heliga Graalen.

– Älskar att gå omkring och fundera på vad det innebär att "tämja draken" och sånt. Jag brukar göra experiment för att höja kvaliteten på vardagen också. Typ börja dricka jättemycket vatten eller sova utan kudde. Sen är feminism alltid jävligt spännande. Och jämställdhet och könsfrågor och genus och sånt. Det är ju helt uppenbart att könsroller är just en roll som försöker mulas på oss av nån irriterande anledning. Är själv ett hen dessutom. På allvar.

Vi hoppas ju på en fortsättning på ditt lysande videobloggande. Vilken av dina tidigare filmer är du mest nöjd med?
– Jag blir aldrig riktigt nöjd med det där. Kollar aldrig på dom efter att jag klippt klart. Men en när jag klär ut mig till fotografen som fotade Breivik är jag personligen rätt nöjd med. Han gav en av dom roligaste intervjuerna jag nånsin läst. Den intervjun var så konstig och jag skrattar bara jag tänker på den. Annars är jag rätt nöjd med "trosproblem".

Breivikfotografen


Trosproblem

Du är även känd som tidigare @sweden-twittrare. Ett av dina skämt missförståddes och togs upp av bl a New York Times – har du prestationsångest över ditt twittrande nuförtiden?
– Det var egentligen inte ens ett skämt, det var en spontan men allvarligt menad undran. Men nä. Att ha prestationsångest över twitter är som att ha prestationsångest över att stoppa ner varor i kundkorgen när man är på Willys. Liksom visst, man kan göra misstag och kanske köpa nån pinsam helt onödig och kanske rent utav oetiskt framtagen vara. Men det är ingen stor sak så länge man är bildbar.

Vi har förstått att du har vad man brukar kalla en ”missbrukspersonlighet”. Vad missbrukar du just nu?
– Just nu är det kaffe. Jag började häromveckan. Jag dricker tills jag får yrsel och det blöder ur anus. Seriöst. En dag kom det kopiösa mängder blod. Det var mens visade det sig snart, men jag blev livrädd, trodde att jag var döende i magsår. Jag borde sluta. Åtminstone måste jag skapa mig bättre koll på menscykeln.

Tipsa om en en bok, en film, en artist, en blogg, en person som inte en enda människa får missa!
Bok
: Initiation av Elisabeth Haich.
Tv-serie (stryker film): Avatar: The Last Airbender.
Artist: Britney Spears.
Blogg: Magdalena Nordin
Person: Mamma som skapade mig.

Är du redan lika kär som vi i denna människa föreslår vi att ni genast besöker hens blogg.

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!