VÄLKOMSTINTERVJU: Möt Nöjesguidens nya digitala redaktionsansvariga, Jenny Nordlander!

11:25 2 Feb 2015

Jenny framför Nöjesguiden-arvet.

Vi är mycket glada att kunna presentera en nykomling i Nöjesguidens redan så stjärnspäckade stall – vår nya digitala redaktionsansvariga, Jenny Nordlander!

För att låta er, och oss, lära känna Jenny ställde vi henne ett gäng grundläggande frågor – om vem hon egentligen är, en film alla måste se, och hennes planer för nöjesguiden.se.

Vem är du, Jenny?
– Påväg in i en 30-årskris omgiven av andra 30-årskrisare. Förra veckan var jag till exempel tvungen att “vara förkläde” på en kompis dejt med en 18-åring. Det var det roligaste och värsta jag gjort på länge. Han trodde på mig när jag sa att jag aldrig hade sett en penis “live”.
Jag är 29 år och journalist. Jag är äldst av tre systrar och tycker alltså om att bestämma, vara duktig och ta ansvar. Och säga vad jag tycker. Nu låter jag osympatisk men det är jag inte. Jag har många och starka känslor. Det tycker jag är bra, kul och utvecklande men ibland jobbigt.
Jag kommer från Varberg, bor i Stockholm men har det senaste året varit i USA nästan hela tiden. Tycker om att skriva om sexualitet, identitet och vetenskap.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har jobbat fyra år på DN, mest som redaktör, och nu senast nästan två år på Aftonbladet TV som reporter, redaktör och programledare. När jag var yngre var naturvetenskap och genetik det bästa jag visste, sedan utbildade jag mig inom teater och sång för att det var roligt, kom på att jag inte ville jobba med det och blev journalist i stället. Beslutet att hoppa av skolan jag gick och beslutet att säga upp mig från Dagens Nyheter är de svåraste valen jag gjort som inte gäller kärlek och jag är stolt över dem. Det är svårare att sluta än att fortsätta.

Vad är din favoritgrej med Nöjesguiden?
– Att de som jobbar där på riktigt har koll. Det är inte en tidning som töntigt “försöker hänga med”, de som jobbar där vet vad som är inne, händer och gäller – ofta till och med först. Sen tycker jag att det är mäktigt hur en redaktionell journalistisk produkt tar politisk ställning för jämställdhet och antirasism, utan att bli partipolitisk.

Vad har du planerat för det framtida nöjesguiden.se?
– Varje natt, precis innan jag somnar, kommer jag på någonting nytt och måste tvinga mig själv att vakna till och skriva ner. Får se hur grymma de tankarna var nu när jag är vaken, men det ska bli poddar och tv och mer journalistik – gärna undersökande! Och jag tänker ha ett “utvecklingssamtal” med varje skribent, för deras och vår skull, och anlita några nya stjärnor. Kom gärna med förslag på skribenter, ämnen, poddar och vad som helst till jenny.nordlander@nojesguiden.se.

Tipsa om en bok, en film, en artist, en blogg, en podd och en person som inte en enda människa får missa!
– Bok: Det kallas kärlek av Karin Holmberg.
Film: Nymphomaniac.
Artist: Blänk.
Blogg: The XX Factor.
Podd: Lilla Drevet.
Person: Ester Martin Bergsmark.

Jenny har redan börjat sitt arbete på nöjesguiden.se – med att skriva en krönika om nya ICA-Stig.

Uppdatering: Jenny Nordlander tar över som chefredaktör på Nöjesguiden.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!