Välkommen tillbaka-intervju: Nanna Johansson!

12:07 6 Feb 2014Nej, så glada som vi är nu är det knappt möjligt att vara. Idag har vi nämligen den stora, stora äran att berätta att Nanna Johansson är tillbaka som bloggare på Nöjesguiden! För ett kort tag var hon ifrån oss, men nu är alltså ordningen återställd och jorden kan fortsätta snurra. För er som av någon anledning glömt bort hennes storhet, finns en sammanfattning av hennes första år som bloggare här, med guldexempel som Tjejpennan, PK-eliten och 5:2-dieten. Vi pratade med Nanna inför återkomsten.


Välkommen tillbaka! Vad tycker du var det bästa du gjorde förra gången du skrev för oss?
– 
Tack! I humorväg är det nog inlägget ”Nanna nätdejtar”, som är lite som en busringning fast på en dejtingsida. Bland de mer politiska inläggen är det svårare att välja. Så mycket guld! (Skoja.)

Vad kommer din blogg att vara den här gången?
– 
Söt och älskvärd.

Vi vet ju att du har följt Paradise Hotel. Var god gör en hobbypsykologs-analys av följande personer: Samir, Jeppe, Jesper Fröidh, Anja, Aina och Anna-Katarina.
– 
Kul! Samir (och Thobias och TH) undantaget så är det uppenbart att den här säsongen har präglats av störiga, krävande killar och icke-störiga tjejer som tvingats manövrera runt killarna. Bromancen mellan Jeppe & Jeppe (& Joppe & Niklas) har varit något av det obehagligaste jag sett på TV. Jeppe J har betett sig som en hotfull och ombytlig sektledare som fostrat de andra deltagarna till lydnad, och Jesper F verkar tro att man automatiskt har rätt att kräva kvinnors kroppar om man 1) är en ”snäll kille”, 2) skriver nödrim och 3) ler kokett med överkäke och underkäke på svaj. Samir, Anja, Aina och AK har visat att man kan vara med i en helt sinnessjuk tävling utan att för den sakens skull bete sig som ett psyko.

Vad skulle du vilja göra, yrkesmässigt eller inte, som du inte gjort än?
– 
Plugga något, t ex kulturgeografi. Jag trodde alltid att jag skulle bli en sådan som läser på universitetet så långt systemet tillåter, men här sitter jag nu och är tjugoåtta år utan ett enda högskolepoäng. Inte för att det gör något egentligen, men det hade varit roligt att kunna någonting supersmalt.

Ja, för hur gick det egentligen med jobbet som häxa?
– 
Jag gav dem aldrig mitt nummer. Hade de varit riktiga häxor hade de säkert kunna kontakta mig ändå, genom någon sorts besvärjelse.

Vad kommer bli roligast under valåret som kommer?
– 
Tiden mellan 15:e september och 31:a december.

Är det en slump att du, Kringlan, Liv Strömquist och Ola Söderholm alla har varit på Tankesmedjan och nu gör en podcast som påminner lite, lite om Tankesmedjan?
– 
Nej, det är ingen slump. Men det är inte heller som att Tankis har patent på att diskutera politik och nyheter på ett småskojigt sätt. Vi tycker alla fyra att det är kul att göra radiosatir, och det är ännu roligare att kunna låta spaningarna bre ut sig utan att avbrytas av låtar eller tänka på att vara opartisk. Lilla Drevet är ett lite friare samtal.

Vad har du, som en säger, ”på gång annars”?
– 
Olika projekt med Kringlan Svensson. Vi ska göra en ny säsong av sommarprogrammet Quizza med P3. Vi har också skrivit en roman om socialdemokratisk lokalpolitik (!) som ska släppas i sommar, och nu har vi börjat jobba på ytterligare en bok, en ungdomsroman (!!) i urban fantasy-genren (!!!). Projekten är alltså inte särskilt stringenta... Men det är kul med variation.

Nanna Johanssons söta och älskvärda blogg hittar ni här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!