Kommentarer på: Valerie Kyeyune Backström: "Är r'n'b:n sexistisk för att den attraherar tjejer?"

Visa artikeln

10 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för X-Raided
  X-Raided

  Nu har du ju spårat ur fullständigt...
  Ursäkta, men vem är det som säger att detta inte är värt ett skit?? och att tjejkultur är fult?? och varför bryr du dig??

  Är det inte bättre att börja gå till en psykolog istället för att blogga om sånt här jävla trams. Man kan ju för fan inte bli upprörd över att folk inte delar sin musiksmak!!!

 2. Bild för Lemanic
  Lemanic

  Den här texten måste Indie-kretsarna läsa. Man ser kvinnorna mindre och mindre där borta dessa dagar.

  Kanske pga. Hipsterlogiken där.

  Om det är något jag har sett inom Indie-kretsarna på sistone, så är det en kylig macho-indränkt likgiltighet som genomsyrar allt de gör. Entusiasm, kvinnlighet och värme är för folkligt.

  För att göra bra rock och hårdrock, så krävs det en hel del RnB i blodet. Dagens rockers drabbades olyckligt av emo-vågen i förra decenniet och är i princip en blek, kastrerad och misogyn kopia av sitt forna jag idag.

 3. Bild för RIOT
  RIOT

  Ja nu har du spårat ut helt och hållet.

 4. Bild för sofie
  sofie

  > X-Raided

  Jag tror inte att Valerie skulle beskylla en enskild person för att vara sexist baserat på att denna inte delar hennes musiksmak. Jag upplever snarare att hon beskriver ett samhällsfenomen som kort sagt handlar om att något per automatik övergår till att vara mindre värt när det blir feminint kodat. Hon exemplifierar med rnb-musikens allmänna status samt diskuterar sina personliga erfarenheter av rnb (mer specifikt: Trey Songz konsert).

  Om du inte håller med om att det som är feminint kodat oftast också anses hålla sämre kvalitet så kan du ju bemöta det påståendet med egna exempel och motargument, istället för personliga påhopp. Eller kanske borde jag helt enkelt fråga varför du ens bryr dig om vad Valerie bloggar om?

 5. Bild för Annan anonym
  Annan anonym

  Är det som vanligt? Den destruktiva och sexistiska mannen som objektifierar kvinnor är förkastlig, men så snart den som framför texterna är rasifierad så är det ok. Det är bara vita män som kan vara sexister och objektifiera.

 6. Bild för N
  N

  Jag satt häromkvällen och googlade gamla Spice Girls-bilder och tänkte på det här. Hur mycket killarna i klassen hatade allt vi lyssnade på, alla tjejfilmer vi såg osv. Hur töntiga de tyckte vi var och hur bra och häftigt allt de själva gillade var. Och hur både småkillar (och många vuxna män, liksom WHY??) idag hatar Justin Bieber. Och sen läser jag denna text, där du tar mina funderingar till en ny nivå. Hur bra som helst! :)

 7. Bild för Frita
  Frita

  DU GÖR MITT LIV KVINNAAAAA!!!! Älskar hur du skriver, vad du säger & att du är du!

 8. Bild för ergen
  ergen

  alltså ibland är jag med men ibland undrar jag vad skillnaden på det här resonemanget är och typ ladie's night? Fast en delpoäng kanske var att det inte är någon skillnad? Och vad är isf skillnaden på Ladie's night och arenarock?

 9. Bild för Per Vrethem
  Per Vrethem

  Sedan när blev stå i bar överkropp liktydigt med att vara naken?

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!