Vad har TV4 för skit på Kalle Moraeus egentligen?

10:57 7 May 2018

Folk är förbluffade över att Gunilla Persson skall vara med i Biggest Loser. Men att Kalle Moraeus ska skaffa en revenge body i tv är den verkliga skrällen, skriver Frasse Levinsson.

Biggest loser VIP är den ultimata förnedringen. Det är programmet som får Glenn Hysén att skrika "Nej!" och slänga på luren när castarna ringer. Det är programmet där någon från Farmen 2002 och någon från Idol 2008 ställs på varsin våg för att man ska se vem som är minst fet. Det är ett program för "kändisar" vars enda synlighet i media de senaste tio åren har varit i "Vad hände sen?"-artiklar. Det hände ingenting sen.

När Gunilla Persson presenterades som deltagare i årets upplaga väckte det viss uppståndelse. Hon är ju inte ens tjock. Varför skall hon vara med? Men den riktiga skrällen presenterades i helgen, när Aftonbladet avslöjade att Kalle Moraeus är en av årets biggest losers. När du läser det här är han alltså instängd i ett hus tillsammans med bland andra Magnus Schönberg (som tydligen kom nia i Idol år 2017), Erik Hörstadius och en Alexandra Louthander från Farmen. I detta nu kanske en PT står och skriker på Kalle Moraeus att han måste göra fler sit-ups. Eller så står han på en våg i bar överkropp och inser att han tyvärr bara har gått ner ett kilo sedan förra vägningen.

För att förstå vidden av hur sjuk Kalle Moraeus medverkan är ska jag påminna er om hans meritlista. Kalle Moraeus fick Karamelodiktstipendiet 2007. Han var den sista som fick det personligen av Povel Ramel innan Povel Ramel dog. 2009 fick han medalj av kungen. 2011 var han julvärd. Från 2013 till 2017 programledde han Så ska det låta. Kalle Moraeus är utan tvekan en av de mest folkkära personerna vi har.

Och hans privatekonomi borde det inte heller vara något fel på. Så sent som 2015 kom Kalle Moraeus på plats 37 i Svenska Dagbladets sammanställning över artisterna som tjänat mest pengar i Sverige under det gågna året. Håkan Hellström kom på plats 34. I januari i år rapporterade Expressen om Kalle Moraeus "galna lyxliv" efter skilsmässan. Artikeln byggde på Kalles medverkan i Skavlan, där han sa:
– Jag har ju haft fyra år av totalt vansinne alltså. Av att köpa grejer. Jag har köpt två-tre bilar, två skotrar och två motorcyklar.

I en intervju med Aftonbladet för tre år sedan hävdade Kalle Moraeus att han inte skulle kunna tänka sig att lämna Dalarna, ens om han vann 100 miljoner kronor på lotto. Men han kan tydligen tänka sig att jämföra magar i tv med Erik Hörstadius för, vad kan det handla om? 30-60 tusen kronor? Så ja, vad har TV4 för skit på Kalle Moraeus egentligen? Hans medverkan är obegriplig som duschen på ett nytt hotell.

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!