Vad händer när Mando och Mrs Brown skaffar barn?

15:22 1 Feb 2015

Kökschefen på malmökrogen Mrs Brown och ägaren till Mando slår sina påsar ihop och öppnar nya Bouchon på Andréelundsvägen, precis intill Malmö Stadshus.

Dennis Gustafsson är kökschef på Mrs Brown men har tidigare rört i grytorna på bland annat Bastard, Gamla Brogatan och sist men inte minst Mando. Det var på den sistnämda krogen han lärde känna John Visser, som är Mandos ägare. Planerna på att starta ett nytt projekt tillsammans har pyrt i bakgrunden i över två år, och de har sedan dess letat efter den rätta lokalen. När gamla krogen Andréelunds Mat & Vin stängde igen vid årsskiftet blev drömmen plötsligt mer verklig. Den kulinariska inriktningen utkristalliserades i och med lokalen, och en inspirationsresa till Frankrike bokades in. Resultatet blir en kvarterskrog med namnet Bouchon, med rustikt sydfranskt käk och gedigen vinlista. 

– En bouchon är en sorts bistro från södra Frankrike i trakterna av Lyon. Vi kommer att ta vår inspiration därifrån, berättar Dennis Gustafsson för Dygnet runt-bloggen/Sydsvenskan.

Vad betyder det då, kan man undra? Med risk att göra alla mjukfrankofiler besvikna har krögarna valt att satsa på mer autentiskt lantkäk. Rätter som moule marinière och steak tartare får maka på sig till förmån för fransk blodkorv med äpple, kycklingfrikassé med murklor och kalvhjärna med kapris och brynt smör.

– Vi vill att det ska vara en traditionell kvarterskrog med höga ambitioner, rimlig prisnivå och folklig atmosfär. Vi vill att det ska kännas som om restaurangen har legat där i alla tider, berättar John Visser vidare för Sydsvenskan.

Bouchon kommer att ha plats för drygt fyrtio matgäster och om allt går enligt plan öppnar de den 2 maj.

Hungrar du efter fler nyheter? Här hittar du ännu fler krogar som öppnar i Malmö och Lund inom kort!

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.