Vacker debut från Saga Back

16:13 14 Nov 2018

Nu släpps göteborgsbaserade nittonåringen Sagas lovande första singel.

Saga Backs debutsingel There You Go... Again är en känslomässig, något dunkel kreation som visar på skicklighet och känsla. Tillsammans med Mattias Nyberg som bland annat arbetat med namn som José Gonzalez och Regina Spektor har Saga producerat låten som släpps idag den 14 november. Eftersom att vi gillade låten så mycket passade vi på att fråga ut Saga om debuten.

Hej Saga! Berätta om dig själv!
Oj vad svårt… Känns tråkigt att dra den vanliga ”…jag är 19 år och bor utanför Göteborg…” så kan ge dig några random facts: Den första låt jag skrev gjorde jag tillsammans med min bästa vän Ellen när vi gick i fyran och var med i skolans talangtävling. Det var även den första låt jag någonsin sjöng inför publik. Min mic var avstängd och axelbandet på gitarren lossnade så jag fick stå på ett ben för att hålla uppe den. Jag har även haft samma gitarrlärare som Laleh, tydligen var varken hon eller jag särskilt duktiga på att öva på våra musikläxor. Nu håller jag ju på en del med musik men för några år sen var jag rätt inne på löpning och friidrott. Det var inte förrän under sista året på gymnasiet som jag insåg att det är musik som jag vill hålla på med.

Vad handlar din debutsingel There You Go... Again om?
Jag skrev den under och efter ett riktigt destruktivt förhållande. På ett sätt gjorde jag det för att hjälpa mig själv att inse att jag förtjänar mer än hur jag blev behandlad då. Det är så mycket svårare att förneka eller tro att man inbillar sig saker när man har något konkret framför sig som påminner en om vad som hänt.

Hur har det varit att arbeta med ditt första släpp?
Jag spelade in den tillsammans med Mattias Nyberg som jag jobbat med innan och jag tycker alltid det är lika kul. Jag är verkligen helt fri att göra vad jag vill samtidigt som han alltid kommer med grymma idéer. Vi bollade rätt mycket idéer innan, eftersom jag var sugen på ett annat sound än de låtar jag tidigare spelat in och resultatet blev verkligen som jag tänkt mig. Att sedan träffa Markus och Jesper från Something Beautiful och börja jobba med dem har varit så roligt! De är lika taggade som jag på att släppa musiken och det känns grymt kul.

Vad betyder musiken för dig?
Framförallt så är musik något som jag verkligen mår bra av, på alla sätt. Kan nog inte komma på en dag under de senaste fem åren som jag inte lyssnat på och vrålsjungit till musik på högsta volym. Att dessutom skriva egen musik har hjälpt mig att bearbeta och uttrycka mig kring riktigt jobbiga perioder i mitt liv. Skrivandet är inte något jag tvingat fram. Det är snarare ett behov, något jag ”måste” göra.

Kommer vi få höra mer från dig snart?
Ja! Jag kan inte säga exakt när men jag lovar, det är grejer på gång!

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!