Unga målare ställer ut på Malmö Konsthall i påsk

12:21 8 Apr 2020

Utställningen Mörkveden visar fem unga Malmökonstnärer som förenas av sin relation till naturen och landskapsmåleriet.

Mörkveden, Mörkskogen eller Myrkvidr är i den nordiska mytologin namnet på en eller flera skogar som fungerar som gränsområden mellan olika världar. En förmåga som den delar med måleriet som konstform.

De deltagande konstnärerna är Danilo Stankovic, Emm Berring, Jennifer Myerscough, Julia Selin och Selma Sjöstedt. Alla har efter sin examen antingen stannat kvar i eller flyttat till Malmö. 
– Konstlivet i Malmö befinner sig i en spännande fas och allt fler konstnärer har valt att flytta hit. Konsthallen har en viktig roll att fylla som utställningsplats, men också som en mötesplats för det fria kulturlivet som har möjlighet att använda våra lokaler, säger Konsthallschef Mats Stjernstedt.

Utställningen består av ett tjugotal verk som relaterar till naturen som tema.
– De fem konstnärerna jobbar alla på olika sätt och har olika förhållningssätt till landskapsmåleriet, naturen och skaparprocessen, men det som förenar dem är att de alla plockar fragment ur den fysiska världen och använder dem för att förmedla en plats som existerar mentalt, säger Benjamin Andersson, konstnär bosatt i Malmö och curator för utställningen.

Mörkveden pågår till den 26 april och Konsthallen håller öppet klockan 11–17 hela påskhelgen.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!