Ultramodernt kulturcenter öppnar 2021

15:16 16 Oct 2019

Nya lanseringen Space blir en destination för digital kultur.  

Under 2021 kommer Hötorgsskrapan slå upp dörrarna för Space. Ett modernt digitalt kulturcenter där Europas största permanenta e-sport och gaming-area kommer finnas. Det unika konceptet kommer att kombinera gaming, musik och innehållsskapande. Tanken med verksamheten är att engagera och sammanföra människor genom underhållning.

Ambitionen med Space är att bli den givna mötesplatsen för den digitala generationen. Verksamheten kommer att bestå av en spektakulär arena som ska kunna ta emot hundratals besökare. Det kommer även finnas ett ultramodernt gaming-center och produktionsstudios som man kan nyttja för podd, musik och filmskapande. På den 7,500 kvadratmeter stora ytan kommer det även finnas restauranger, kaféer och ett gym.

Målet med den här typen av etablissemang är att alla ska ha möjlighet att utvecklas, känna gemenskap och förnya sina kunskaper.
– Space strävar efter att inspirera och lyfta communities, att motivera nästa generation. Vi vill skapa en plats för digital kultur som kopplar samman människor, en värld där alla kan få utlopp för sin kreativitet och känna en starkare känsla av tillhörighet, säger Gustav Käll, VD och medgrundare.

Detta ska kunna möjliggöra evenemang inom allt från musik till gaming. Så som exempelvis liveframträdanden, e-sportturneringar och konferenser. Men framförallt ska Stockholm få en eftertraktad central livescen.

Space kommer att ligga i den femte Hötorgsskrapan på Sergels torg och öppnar dörrarna under 2021. 

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!