Tv-serier att se fram emot hösten 2023

09:00 25 Jul 2023

Tv-hösten bjussar på reboot av Ronja Rövardotter, modern neo-western och Pulitzerbelönad nazidrama.

Justified: City Primeval

Åtta år efter att tv-serien Justified myggats av är US Marshall Raylan Givens tillbaka i miniserien Justified: City Primeval. Om miniserien är något så när lik sin förlaga så blir det åka av. Som en modern neo-western är Justified oemotståndlig, och den gamle Deadwood-skådisen Timothy Olifant är mer än trovärdig som iskall småstadscowboy.
Disney+

Gen V

Jag vet vad du tänker. Äntligen en spinoff på en superhjälteserie. Hurra! Missförstå mig rätt, jag är lika söndersuperhjältad som du, skillnaden är att Gen V spinner vidare på The Boys – det bästa som har hänt superhjältegenren sedan den första Iron Man-filmen. Förvänta dig spandexsatir och omåttliga mängder ultravåld.
Prime Videos

Ronja

Att klassiska Ronja Rövardotter görs om i en modern tappning kan sluta exakt hur som helst. Det jag hittills har sett ser ut som en blandning av Game of thrones, medeltidsveckan och den där Varan-tv-sketchen om just mörka Astrid Lindgren-reboots. Oavsett hur resultatet blir kommer det vara underhållande att se när det blir klart. Med eller utan skämskudde.
Viaplay

All the light we cannot see

En miniserie om fyra avsnitt baserad på Anthony Doerrs Pulitzerbelönade roman med samma namn är All the light we cannot see en berättelse om en blind tonåring och hennes pappa som flyr nazisterna i andra världskrigets Paris. Både ambitioner och fallhöjd är höga för denna episka miniserie där bland annat Mark Ruffalo och Hugh Laurie medverkar, och baserat på det material som släppts ser det ut att vara produktionsvärde av premiumnivå.
Netflix

Dune: The Sisterhood

Cirka 10 000 år före Denis Villeneuves Dune-film (och Frank Herberts sci-fi-roman med samma namn från 1965) äger denna prequel rum, med fokus på Bene Gesserit – en order bestående av kvinnliga mystiker. Även om det hela utspelar sig långt före händelserna i förlagan får vi återstifta bekantskapen med de rivaliserande husen Harkonnen och Artreides i storlagen rymdopera-setting.
HBO Max

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!