TV-krönikan: Tacksamheten för Uppdrag granskning

Sara Järvi 17:25 20 Dec 2011


Hur många gånger det en sägs varje dag är det fortfarande viktigt att vi ALDRIG blundar för de sjuka högerextrema strömningar som sprider sig mer och mer för varje dag. Den rasism som går att hitta i Sverige idag och den politik som förespråkas av Sverigedemokraterna skiljer sig inte ett dugg från vare sig Breivik eller andra högerextrema grupper som förespråkar våld.

Just därför är det så viktigt att program som Uppdrag granskning existerar. Köttfärsskandaler och mögliga hus i alla ära – men det är granskningar såsom Heligt krig som varenda en i detta land bör se. Flera saker ses som självklarheter för många, men i vissa fall kan det krävas att svart sätts på vitt för att verkligen visa vad som händer i både Sverige och Europa. Det är skrämmande, ledsamt och aggressionsframkallande och så jävla viktigt.

Är innerligt tacksam för att Uppdrag granskning tar upp de ämnen som så få vågar greppa och att det kommer från public service-håll.

VECKANS DÖSKALLE

Bonde-bröllopet betalades alltså av TV4. Får mig att ogilla Pär-Ola ännu mer.

Gladiatorerna kommer tydligen tillbaka i januari. Tröttnade man inte på det när Zeke och Indra tragiskt nog dog? Jo, och det var tio år sedan.

Har nu sett fyra avsnitt av Klubben, och som ni märkt är jag inte särskilt svårflirtad när det kommer till lättsamma tv-program. MEN. Jag förstår inget? Vad är meningen med serien? Det är bara så… platt. Och Leonard är ett enda stort mysterium alldeles för svårt att ens försöka ge sig på.

 

VECKANS MÄSTERLIGT

Uppdrag granskning bjuder på årets kanske absolut viktigaste program.

Att Så mycket bättre varit en succé kan ingen hymla om, något som också avspeglas i sista avsnittets tittarsiffror: 1 935 000 tittare såg avsnittet! Nu får vi med spänning vänta på den tredje säsongen.


Så jävla glad när Christian inte ens fick ställa upp i finalen av Masterchef. Den självgoda, arroganta jäveln.

 

VECKANS TIPS

Kan du vissla Johanna?, Kalle Moraeus som julvärd och Kalle Anka! Veckans tips får helt enkelt gå i julens tecken.

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!