Turkisk husmanskost landar i Stockholm

14:44 22 Mar 2017

Nu ska stockholmarna få smaka på en tvättäkta turkisk döner på en av de mest besökta platserna under sommaren, Hornsbergsstrand.

Den nyöppnade restaurangen Çok erbjuder döner tillagad på traditionellt vis. Det är skådespelaren och entreprenören Mahmut Suvakci som fortsätter att kombinera sina stora passioner i livet, mat och skådespeleri.

Sedan fem år tillbaka har Mahmut drivit sina två Lily's Burger tillsammans med Joel Kinnaman. Han öppnade även Falafelbaren i Skanstull för knappt ett år sedan tillsammans med ägarna från restaurangen med samma namn på Hornsgatan.

Çok erbjuder turkisk mat gjord på det traditionella viset, där köttet grillas på ett snurrande spett för att grillytan ska bli så jämn som möjligt, därefter skivas köttet i lövtunna skivor och serveras med nybakat bröd, krispiga grönsaker med röror och pommes gjord på ekologisk potatis. 
– Çok ska vara en blandning mellan “fine dining" och “fast food”, något vi valt att kalla "fine fast food" helt enkelt, säger Mahmut och tillägger att allt på menyn även går att beställa som take away.

Man har även flugit in en dönerspecialist från Ankara som ska överse verksamheten.
– Vi ska visa skillnaden på det vi i Sverige kallar kebab med bröd och en tvättäkta turkisk döner. Det kommer att bli något som stockholmare aldrig smakat på, säger Mahmut Suvakci.

Förutom kebab serverar Çok även bland annat falafel, lahmacun och baklava. Restaurangen kommer även att ha en uteservering för de solsugna.

Çok öppnar idag den 22 mars. 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!