Tullamore D.E.W. lanserar Tully Snug på Stockholm Under Stjärnorna

Redaktion 13:34 12 Feb 2020

För första gången någonsin blir det snug på svensk mark.

Snug är en gammal irländsk tradition som innebär ett rum som kan liknas vid en Chambre Séparée som är separerad från övriga delar av en bar. Den har historiskt sett varit ett tillhåll för kända personer och politiker som annars hade svårt att vistas i baren. Platsen var även ett rum för kvinnor och folk i lägre samhällsklasser som inte fick eller kunde beblanda sig med övriga gäster.

Den som går på en traditionell irländsk bar kan än idag snubbla över separata rum i form av snugs. Till skillnad från förr är en snug idag en plats som välkomnar alla.

Den irländska whiskeymakaren Tullamore D.E.W. har nu moderniserat konceptet snug och har valt att göra världspremiär för sin Tully Snug på svensk mark. Lanseringen sker på Hotel At Six takbar, Stockholm Under Stjärnorna.

Under helgen 21-22 februari så bjuds det in till en gratis festival under parollen Tully Snug Sessions. 
 Det är otroligt roligt att vi fick bli först i världen med att lansera en Pop-up Snug. Vi har byggt en snug med traditionell irländsk känsla som möter modern, stilren design. Den är mångsidig och kommer att fungera som en stand-up-scen en kväll, musikscen en annan, och en fullt fungerande bar under hela helgen. Vi ser fram mot att lansera den i Sverige och hoppas att alla vill komma förbi och dela upplevelsen med oss, säger Daniel Andersson, Brand Manager på Nigab. 

Festivalen inleds med en fredags-AW den 21 februari i form av en komikerkväll med bland andra Nisse Hallberg, Elinor Svensson och Isak Jansson. Den avslutas med en musikfest under lördagen  med Maja Francis och musikertrion VIVII på scenen. Inträdet är gratis.

Läs mer på facebookeventet.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!