Tribe Friday till Bar Brooklyn

Redaktion 17:15 18 Nov 2021

Den 24 november intar bandet Hornstull. 

Tribe Friday bildades 2015 och består av Noah Deutschmann, Isak Gunnarsson och Robin Hanberger Pérez. Just nu är bandet ute på en Sverigeturné, och onsdagen den 24 november anländer de i Hornstull. 

Ni har turnerat konstant sedan ett par år tillbaka, och nästa år ska ni släppa debutplattan. Sju år efter att bandet bildades. What took you so long?
Noah: Sju år? Shit, det låter ju som helt sjukt länge när du säger det så. Sanningen är väl att Tribe Friday pre-2019 var något av ett hobbyprojekt. Så vi brukar säga att vi debuterade 2019 för enkelhetens skull, och för att inte framstå som urgamla. To be fair var jag typ 14 när jag startade bandet, mest för att ha något att göra efter (eller under, let's be honest) skoltid, så det var ju något av en annan maskin då. Helt enkelt; i nuvarande form tycker jag ändå att vi bildades 2019 när Isak och Robin kom in i bilden. Men för att svara på din fråga: det tog oss sån tid för att jag spenderade över ett år med Frankensteinska mardrömsexperiment och beslutsångest i studion.
Robin: Plus att skivan faktiskt har vart klar ett bra tag. Det kändes bara för tråkigt att släppa den utan att kunna turnera.

Det är ändå starkt att kunna turnera så mycket utan att ens ha släppt ett album, hur har ni lyckats med det?
Noah: Genom ren och skär envishet och manipulation.
Isak: Nej fast vi har verkligen fuskat. Vi har ju släppt en massa EP:s och singlar de senaste två åren. Enda anledningen att vi inte kallat det för album är ju att vi ville spara "DEBUTALBUM"-stämpeln.
Noah: Bluffen är synad.

 
Ni kommer från Härnösand, Las Palmas och Uddevalla men har valt att bosätta er i Lindesberg för att "ha närmare till spelningarna". Det låter oerhört dedikerat? 
Noah: Hahaha, det där är ju något av en sanning med modifikation. Vi bor där vi bor, i skogarna strax norr om Lindesberg, för att det är sjukt billigt, och för att vi slipper folk. Mer cash till instrument, mer tid att skriva låtar. Plus att jag kan gå ut i mjukiskläder utan att skämmas. Jag var i Stockholm häromdagen och fick panik över att alla var så välklädda när jag skulle gå och käka nattmat på Max.
Isak: Med det sagt så är vi faktiskt oerhört dedikerade.
Noah: Sant. Isak gör till och med spreadsheets i Excel för att hålla koll på budget och merch och allt. Vi drivs som ett jävla Fortune 500-företag.
 
Vad är det bästa och sämsta med att bo i kollektiv? 
Noah: Här är en klyscha: det bästa är att man aldrig är ensam. Jag tror inte människor är gjorda för att bo ensamma. 
Isak: Det sämsta är när Noah snor mina storkoksingredienser. Speciellt efter 19:00, för då stänger den enda matbutiken i närheten.
Noah: Shoutout till Tempo i Storå!
 
Vad är det bästa och sämsta med att vara på turné? 
Robin: Det bästa är att träffa så mycket fina människor att dela musik och coola upplevelser med. Och att se nya platser!
Noah: Det sämsta är att Max Hamburgare (inte sponsrad, bara ett fan) inte finns i resten av världen. Samt att bli akut kissnödig i turnébussen när vi redan är sena till soundcheck.

Tribe Friday spelar på Bar Brooklyn den 24 november. Dörrarna öppnas 18:30 och bandet går på cirka 20:00. Biljetter finns här

Läs även: Videopremiär – Tribe Friday.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!