Très Bien öppnar Malmöbutik – igen

09:30 10 Apr 2015Glada nyheter för alla modeintresserade i Malmötrakten: efter att ha fokuserat på den framgångsrika webbshopen och egna klädkollektioner öppnar Très Bien-gänget butik igen.

Vi passade på att ställa lite frågor om den nya butiken till delgrundaren Jakob Törnberg.

Hej Jakob! Vi hörde ryktas om att ni ska öppna upp butik i Malmö igen. Kan du berätta mer?
– Det stämmer bra, från och med lördagen den 11 april har vi öppet på Fersens väg 20 i Malmö. Vi ser det som den första av flera butiker där vi kan presentera Très Bien-universumet i en fysisk miljö. Mixen av mode, trender och märken, samt referenser till modevärlden och populärkultur är viktigt för oss. Utbudet kommer bestå av vår egna linje samt samarbeten men även ett selektivt utbud av andra märken och designers som vi jobbar med.

Vad fick er att vilja stänga ner butiken förra gången?
– Butiken vi hade i Malmö tidigare var en del av samma hus som vi hade kontor och studio i. När vi flyttade till nya lokaler så blev det så att butiken fick stryka på foten.

Vilken är den största skillnaden mellan den gamla butiken på Friisgatan och den nya på Fersens väg?
– Den förra var mer en multibrandbutik där det hängde ett stort utbud som mer speglade vår retailverksamhet i vår webbshop. Nya butiken är mindre och har mer känslan av en egen flaggskeppsbutik med vissa inslag från andra designers.

Hur är butiken inredd?
– Vi har tagit hjälp av interiör- och möbelformgivaren Karl-Johan Hjerling, som är medgrundare till Snickeriet. Han har bland annat jobbat som butiksarkitekt hos Acne tidigare. Förutom att inredningen ska spegla Très Bien så ville vi få fram den lite udda clashen mellan Malmö och mode på en hög internationell nivå. Det är något där som skaver lite gött sådär. Motsatser återkommer vi alltid till med Très Bien känns det som, högt vs lågt, lyxigt mode vs streetwear, enkel design men dyra material till. En mening vi har jobbat efter för utformningen av butiken är "Försäkringskassan lyx". Lite vagt, men vi tänker då: enkelt, demokratiskt, skandinaviskt blandat med exklusivt mode och lyxiga detaljer.

Ni har en stor kundbas utomlands. Tror ni att det kommer att generera fler utländska besökare till själva butiken?
– Vi bygger vidare på vår vision om att vara ett internationellt modemärke med Malmö och Sverige som bas. Vår förhoppning är att öppna fler butiker och vi letar efter lämplig lokal i Stockholm. Det känns som ett naturligt nästa steg tills vi är redo att öppna i New York, Paris och Tokyo där vi har ett starkt följe. Vi tänker att Malmöbutiken mest är till för kunder från Malmö och Köpenhamn, men alla är såklart välkomna.

Har ni något annat roligt på gång på Très Bien?
– Det har vi, tyvärr är det inget jag kan avslöja nu. Men samarbeten, nya kollektioner och annat har vi alltid på gång så håll utkik.

Très Bien öppnar på Fersens väg 20. Läs även: "Här är vinnarna av Malmö/Lundapriset 2014".

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!