Tre Tips till Sommarscen Malmö

Julia Holst 13:42 26 Jun 2014

den-andra-tiden-potatopotato.jpg

Varje sommar under åtta veckor uppkommer Sommarscen Malmö och i år presenterades cirka 200 föreställningar disponerade över hela stan. Som ni förstår finns det ett massivt utbud att tillgå men här är min något spretiga topp tre över vad ni absolut inte får missa.


1. Den andra tiden – PotatoPotato tolkar minnen av Baltiska utställningen 

Pildammsparken, Galatheas Hage, den 8–10 och 15–17 juli

När den Baltiska utställningen var i Malmö 1914 var det de stora händelserna som skapade rubriker, men vad pågick i vardagen bakom kulisserna? I ett specialskrivet verk behandlar scen-kollektivet PotatoPotato utställningen ur ett retrospektivt, nutida och framtida perspektiv. Humor, poesi och allmänna mänskliga värderingar mixas ihop till en mysig välvillig soppa. 

 

2. I’m Every Lesbian – Sofia Hultin

Stortorget, Statyn, den 5–7 augusti

En hederlig stadsvandring presenterad i jagform med konstnären Sofia Hultin som skildrar Malmös lesbiska historia innefattande berättelser om politik såväl som kärlek. Vandringen är en del av den enligt mig rent genialiska, utställningen ”En egen röst – om kvinnors kamp för rösträtt och mänskligt utrymme” på Malmö Konstmuseum, och ett samarbete mellan konstmuseet och Regnbågsfestivalen/Malmö Pride. 

 

3. Having A Blonde Moment – Johanna Skobe

Annelund Enskifteshagen, den 11 juli

Till disco och elektronisk musik framför Johanna Skobe en konsertmonolog om genus, ras, sexualitet och såklart det blonda håret. Genom att se till olika dimensioner av blondhet tvingas publiken att konfrontera det blonda hårets olika aspekter. Enbart utifrån programbeskrivningen vill jag att Skobe ska bli min nya bästis. 

 

 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2014.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!