Tre somriga deckartips

09:30 5 Jul 2023

Sommartider är deckartider. Här är tre skitiga brittdeckare att svalka dig med när solen steker, eller att trösta dig med om regnet strilar.

Happy Valley

Happy Valley är just så grötgrå som en riktig brittdeckare ska vara under sommaren. Efter at ha bränt oss kräftröda i solen är det en lergeggig och urgröpt småstad vi behöver på skärmen för att svalka oss. Tredje säsongen är lite av en comeback då det har passerat åtta realtidsår sedan senaste gången vi fick följa polisinspektören Catherine Cawood lösa brott och vardagspussel i ett deppigt Yorkshire.
Svt Play

Slow horses

I en lusbiten lya i London har den brittiska underrättelsetjänsten dumpat sina sämsta säkerhetsagenter. Och gett en försupen och gubbgrinig Jackson Lamb (briljant spelad av Gary Oldman) med svår IBS i uppdrag att basa över dem. Av någon anledning är det just denna ensemble av avdankade agenter som trillar över högkritiska uppdrag som hotar land och rike.
Apple Tv+

The Diplomat

En missil träffar ett brittiskt fartyg och flera i besättningen omkommer, samtidigt i London blir Kate Wyler (Keri Russel) insvuren som den nya amerikanska diplomaten. Netflix-serien The Diplomat utspelar sig i maktens korridorer och inte polisdeckarens skitiga bakgator, men den innehåller alla andra ingredienser som utgör en riktigt bra sommarthriller.
Netflix

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!