Tre sätt att sminka dig som dina favoritkändisar

09:59 7 May 2015

Om imitation är den yttersta formen av smicker: sno! Valerie Kyeyune Backström ger oss tre kändisinspirerade sminktips.

 


 

1. Orange som Solange
 

Det rimmar, bara där förstår man hur meant to be detta är. Orange är fint på nästan alla fifty shades of brown, här handlar det mindre om din nyans och mer om din underton. Dessutom är denna sminkstil extremt förlåtande, och väldigt tekniskt enkel. Om du är rädd för att se ut som en clown i starka ögonfärger – snåla med appliceringen, och låt färgen stanna enbart på själva ögonlocket.

 

Så fixar du: Måla först ögat med en brun kajal, sudda ut lite. Applicera en orange skugga – eller, hör och häpna – ett oranget läppstift (kolla först så att det är säkert att använda på ögat) Sudda ut den med, kanske kör en omgång till med kajalen för att markera fransraden lite extra, och tada! Klart på tre röda. Om du använder en torr ögonskugga – toppa med lite (ögonsäkert) läppglans eller blanda helt enkelt ut skuggan med vaselin för att uppnå den rätta fuktiga, dewy looken.

 


 

1. Future-Kravitz
 

Okej, Hunger Games var bra och kostymen kul. Men alla vet att den absolut snyggaste var stylisten Cinna, som fick alla att fatta att guldeyeliner är den finaste och mest självklara prylen att bära till vardags utan att det känns cabaret. Tricket är – minimalism! 

 

Så fixar du: Här är det helheten som räknas. För att det guldiga inte ska kännas pråligt utan bara elegant och självklart ska allt annat i fejset vara nedtonat och neutralt. Det betyder inte inget smink, utan det som många killar tror är ”inget smink” – det vill säga det svåraste att få till på denna jord. Mitt bästa tips är att preppa ordentligt. Tvätta, exfoliera och återfukta huden noggrant innan du sminkar dig. Försök hålla dig på den omöjliga linjen mellan att inte se kakig ut och att dölja alla plitor och skavanker. Det är inte lätt!

Men själva ögonsminket är enkelt: först ytterst sparsmakad kajal för att rama in ögat. Om du har täta ögonfransar kan du säkert skippa, annars ska du lägga kajalen i vattenlinjen och nära fransarna, helst med en fin pensel. Sen är det bara att med stadig hand applicera eyelinern, och ha topsen beredda om du skulle slinta. Övning ger färdighet – och skippa de utsvävande vingarna om du vill vara 100% Cinna.


Produkttips: Eyeko Liquid Metal Eyeliner i färgen Rose Gold.3. Lupita Nyong'os läppar

 

Det här med ett bold läppstift – gärna neonigt rosa – är min bästa look, för det ser fixat ut men kräver ingenting förutom en mun och en produkt. Men det kan vara svårt att hitta rätt läppstift, särskilt om man är mörkare. En tumregel är att ju mörkare hud, desto mer pigmenterad och klar färg. Och knepet där är att undvika läppstift med mjölkiga undertoner, det är de som brukar skära sig mot huden.

Så fixar du: Samtidigt är regler till för att brytas, och om du vill bära milkshakerosa går det också – tricket är att rama in din mun med en mörk läppenna, antingen i en något mörkare nyans av läppstiftet, eller något som går mer i din huds definition av nude. Var också uppmärksam på undertonerna. De som går mot lila eller bär brukar se bäst ut! Om du använder ett ljusare läppstift är det en bra idé att preppa pluten med concealer först, annars kan munnens naturliga färg blöda igenom. Sen är fukt A och O, så för att undvika fnas kan man skrubba munnen försiktigt med en varm, blöt handduk och sen låta den vila med läppbalsam en stund innan läppstiftet åker på.


Produkttips: Black Up gör läppstift i precis rätt nyanser för att smickra brun hud oavsett shade.

Läs även: Sminkbehov + inga pengar = sant.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!