Trädgården och Day Time Sessions

11:26 20 May 2013

Sommarklubben Trädgården har varit vid liv i två helger nu och precis som tidigare år har intresset inte svalnat, den ivriga entrékön kan utan problem sträcka sig ett par hundra meter. Förra årets Stockholmspris i kategorin klubb gick som bekant till Trädgårdens satsning Day Time Sessions, en dagklubb med riktigt stora namn. Vi tog ett snack med Trädgårdens bokare Leo Forssell, för att höra om hur de har tänkt att toppa förra årets succé. 

– Vi toppar liksom förra året med noga utvalda, roliga och intressant topproducenter, solsken, bra stämning och kanske nån överaskning.

Vad är nytt för i år (förutom bokningarna)?

– Nytt på Trädgården är restaurangen som vi lagt mycket tid och energi på. Den är ombyggd med nytt tak och inredning och meny. Den känns väldigt fin och bra nu! Dj-båset är flyttat till en ny plats, vilket ska bli spännande att se hur det tas emot och på baksidan har vi nu en dansk margarita-bar där vi säljer smörrebröd. Vi valde att flytta dj-båset för att röra om lite i grytan. Vi brukar ju förändra rätt mycket varje år men dj-båset är någon som stått på samma plats länge nu. Sedan ville vi också att vår restaurang som vi byggt om skulle få ta mer plats och vara mer utav en restaurang.

Vad bör man som gäst göra för att undvika de massiva köerna?

– Hänga på låset!

Hur tänker ni när ni bokar artister och dj:s? 

– Förutom att försöka ge varje kväll en egen stil så försöker jag hitta en röd tråd på varje kväll som gör att den känns naturlig, aktuell och lockande.

Årets stora Trädgårdensnackis (igen!) är onekligen Day Time Sessions. Vi bad Leo att berätta kort om de två första datumen som är spikade.

Daytime Sessions #1 - 31 maj

"Vi startar sommaren stort med två utländska gäster och två starka representanter från Stockholm. Nina Kraviz lyser starkt på technohimlen just nu och är på en ständig turne världen över. Pepe Bradock - som dj har Bradock ett rykte om sig att vara en eklektisk risktagare med smak och aptit för äventyrlighet, vilket kanske är det som krävs om han ska klara av att ta oss genom hela vidden av hans inre musikaliska landskap. Tillsammans med de lokala hjältarna Abdulla Rashim och Nadja Chatti kommer det här bli starten på årets Daytime Sessions på Trädgården."

Daytime Sessions #2 - 14 Juni

"Som en renegat av en ny tid, tämligen obrydd om sin egen obskyritet tenderar mode i musik följa efter Wolfers. Från hans tidigaste skivor som inspirerade electroclashen till dagens houseproducenter idag. Wolfers är tydligt rotad i housen och technons rötter med har gått sin egen idosyncratiska stig tillsammans med hans skivbolag Bunker Records i hans hemstad Haag. Legowelt tror att i framtiden så kommer de magiska frekvensarna hittas och skivspelarna kopplas in direkt in i hjärnan med hjälp av inplantat. Dj Rahaan från Chicago började med spela musik från kassettdäck med danscreweet Chuck Brothers och byggde sedemera att rykte soim en av stadens bästa discodjs på nattklubbar som the spot och budda lounge. Studio Barnhus med hela sitt stall av intressanta prodcenter från olika delar av Sverige inleder kvällen och ser till att Trädgården andas deras skaparglädje fram tills stängning."

Håll koll på allt som händer i sommar, via Trädgårdens facebook-sida

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!