Trädgården lanserar hemgångshjälp

08:08 15 Apr 2014


Initiativtagarna Jakob Grandin och Lisen Andreasson Florman

Lagom till Trädgårdens öppning den 9 maj lanseras Nattskiftet - ett projekt för rätten att känna sig trygg i Stockholmsnatten.  Med hjälp av utbildade volontärer kommer krogbesökare att kunna få sällskap på sin väg hem.

 – Jag har en vision om allas rätt till ett tryggt samhälle och det är därför Trädgården har startat ett projekt mot våld och sexuella övergrepp, säger Jakob Grandin, grundare av Trädgården och en av initiativtagarna till Nattskiftet. 

Nattskiftet omfattar inledningsvis Trädgårdens närområde runt Skanstull och Medborgarplatsen nattetid. Men målet är att fler krogar, festivaler och organisationer ska kunna använda sig av idén. De aktörer som i dagsläget har anslutit sig är bland andra Debaser, Färgfabriken, Ahlbomgruppen och Café Opera.

 – Det vilar ett ansvar även på oss näringsidkare som har valt att inspirera nöjeslivet med våra verksamheter, säger Jakob Grandin. Vi måste stå upp mot det våld vi ser i dag, i synnerhet nattetid.

Nattskiftet är ett samarbete mellan Trädgården, Stockholms stad, Polisen, Fatta.nu och Säker på Riktigt. Läs mer på nattskiftet.org.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!