Foto: Märta Thisner.

Trädgården firar tio år under Skanstullsbron

08:33 3 May 2019

Den 3 maj öppnar Trädgården för säsongen, och om du vill känna dig gammal kan du försöka få ditt huvud runt att det är tionde året som klubben huserar under Skanstullsbron. 

Med några enklare barer byggda av bildäck och en förhoppning på att det skulle komma runt 800 personer öppnade Trädgården upp på sin nya plats, som tidigare låg som bekant på Fleminggatan, i juli 2009. Samma kväll besökte över 3000 gäster klubben och resten är, som man säger, historia. 

 

"Det finns så sjukt mycket talang och bra smak i Stockholm"Tioårsjubileet firas den 10 juli, samma datum som Trädgården öppnade 2009, men redan den 3 maj har klubben alltså säsongspremiär – och en rad nya samarbeten har knutits inför jubileumssommaren. Bland annat kommer Stockholms Kvinnohistoriska att flytta in, och en rad andra klubbar.
– Vi älskar att samarbeta med folk, det finns så sjukt mycket talang och bra smak i Stockholm så därför kommer vi att ha massa nya samarbeten i sommar, berättar Johanna Beckman som är kreativ chef på Trädgården.
– Det är egentligen ganska lätt att boka stora feta namn, det handlar bara om pengar men att kunna erbjuda något bortom detta är det jag är mest peppad på i sommar. Att samarbeta med arrangörer som Love Potion, Dromedar, STØK och Sky City och bjuda hit DJ:s som Rebolledo, MINA, Heidi Lawden och &ME.

Förutom regelrätta klubbkvällar och livekonserter kommer de flesta matcherna från fotbolls-vm i Frankrike att visas på storbildsskärmarna. Under Prideveckan flyttar festivalen in på Trädgården med bland annat filmvisningar och performances, och festivalen Gränslandet återkommer för tredje året i rad i mitten av augusti. 

En annan favorit som återkommer är dagsfesten Daytime Sessions som gör sitt åttonde år på Trädgården.
– Förra året kände vi liksom in det nya ljudtaket. Nu kan vi det utan och innan och har lärt oss hur vi ska jobba med det på bästa sätt. Det känns otroligt att gäster som till exempel Joy Orbison, Helena Hauff, Praslesh, Motor City Drum Ensemble och Avalon Emerson ska spela där i sommar, säger Johanna Schneider som är ansvarig för konceptet.

Trädgårdens säsong består av 92 klubbdagar och kvällar, och räknar med att ha totalt cirka 250 000 gäster över sommaren.
 

TRÄDGÅRDENS MAJSCHEMA I URVAL 

 

3 MAJ - PREMIÄR
Jac The Cat, Rave Dave & Lisa Fritzell & Jakob Grandin, Tommie X & Tone Schunnesson, Elina Säntti & Ramadonna, Jasses Brassekasse, Johanna Schneider, Parallax Deep, Ladieslovehiphop, Destiny Rainey & Philip Hördegård, Cinnamon Boys M/Vänner, work in progress: BITCH PLEASE.

4 MAJ - DAYTIME SESSIONS #54
Joy Orbisson, Pearson Sound, Kornél Kovács, Bella Boo, Imaginary Hair, Kornél Kovács
Beniwasta, Nivy Sound, Baronne De Jonté.

8 MAJ: FESTIVALRYKTENS 9-ÅRSFEST

10 MAJ
Dromedar Takeover: Martha Van Straaten (D), Luci Lux, Fabian Tanz, Ginou.
Axel Hallqvist, Towlie, Dj Taro, Tony Zoulias, Curt Lundberg B2b Nicke Till Frihet.

11 MAJ
Mosquito, Anna Korsgren, Pau, Evelina Nässén, Flord King,
Edvin Wikner. Tina Mishagi, Alex Urombi, Lidelsen Förfest.

17 MAJ: NORGES NATIONALDAGSFIRANDE - BARA NORSKA DJ’S 
Det Gode Selskap: Tod Louie, Solaris, Karl Fraunhofer, Helene Havro, André Bratten Mamdu, Mari Hesthammer (P3).

18 MAJ: LIVE SESSIONS: LITTLE DRAGON

23 MAJ LIVE SESSIONS: MWUANA

24 MAJ: RÖSTFEST
Vi firar 100 år av kvinnlig rösträtt med Stockholms Kvinnohistoriska.

25 MAJ: DAYTIME SESSIONS #55

Läs även: 15 personer du kommer att se på Trädgårdenpremiären.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!