Tove Lo: "Hade jag varit en kille med en rivig låt hade det inte varit en grej"

11:08 11 Nov 2016

Tove Lo är aktuell med sin andra skiva Lady Wood. På senare tid har hon även varit i blåsvädret för en onaniscen i kortfilmen Fairy Dust och för att hon tog på sig själv i Idol.

Lady Wood gick in som etta på albumtoppen förra veckan. Hur känns det?
– Jättekul. Jag blev så himla glad. Det betyder jättemycket att man får kärlek för det man gör.
Bryr man sig om sålda album nuförtiden?
– Nej, det är väl inte så viktigt egentligen. Det är mer att när man har kämpat hårt för något blir man glad om folk tar det till sig. Alla tecken på det gör en glad.

 

"Den handlar om min ständiga jakt på rus och adrenalinkickar"

 

Vad handlar skivan om?
– Den handlar om mig och mitt liv de två senaste åren. Mitt liv förändrades ganska mycket över en natt när jag satt på planet mot Texas och min första USA-spelning. Den handlar om min ständiga jakt på rus och adrenalinkickar och att få känna sig så levande som möjligt. Det bra och dåliga med allt det. 
Hur skiljer den sig från ditt debutalbum?
– Rätt mycket ljudmässigt. Produktionerna känns annorlunda och mer enhetliga. Men texterna är lika ärliga och personliga. Jag började skriva den efter min stämbandsoperation. Efter operationen har jag märkt att jag vågar leka mer med melodier och vara showigare. Jag känner mig mer fri och min röst är starkare.
Varför bestämde du dig för titeln Lady Wood?
– Jag kände att den handlar om att göra saker som skrämmer mig men som också gör mig exalterad och tänd. Lady Wood beskriver det väldigt bra Jag får ofta höra av amerikaner att "she got balls". Och om någon är feg säger man "don't be a pussy". Det är så man definierar mod och feghet och den uppdelningen känns fel. 

I samband med att Tove Love gav ut Lady Wood släppte hon kortfilmen Fairy Dust. I filmens sista scen ligger hon och onanerar. Filmen plockades ner av Youtube eftersom den bedömdes vara "för sexuell".
– Jag förstår att de vill ha en åldersgräns. Men jag håller inte med om att det är porr. Jag väntade mig nog att den skulle vara tveksam, men jag har svårt att förstå att man i vilken ålder som helst får se någon bli ihjälskjuten men inte se en tjej ta på sig själv.
På tal om det blev det ju ramaskri när du var med i Idol häromveckan. Är inte det helt jävla sinnessjukt?
– Jag blev ganska chockad. Jag bara: I Sverige? Ja, okej... För mig var det ett ganska tamt uppträdande jämfört med många andra så jag blev förvånad. Och det stör mig eftersom jag vet att om jag hade varit en kille med en rivig låt och gjort samma rörelse hade det inte blivit en grej alls. Jag kommer fortsätta titta framåt och försöka förändra det.

 

"Han är en vidrig människa som inte står för vad han säger"Hur ser du på utgången i det amerikanska presidentvalet?
– Tragiskt. Jag känner mig ganska dum och naiv eftersom jag aldrig trodde att det skulle hända. Han är en vidrig människa som inte står för vad han säger åt något håll. Tittar man tillbaka på vad han sagt tidigare i livet stämmer det inte alls med vad han säger nu. Jag är intresserad av att se vad fan han ska göra. Det är fruktansvärt att någon som pratar om kvinnor och minoriteter på det sättet blir president.
– Jag tänkte det om SD också. "Äh, det där kommer aldrig att bli något". Nu är de Sveriges tredje största parti. Man får akta sig för att bara anta att andra tycker som en själv.
Kommer det påverka din vilja att bo i USA?
– Ja, det kommer det. Jag bor ju både där och här (i Sverige reds.anm). Om han tänker göra det han har pratat om kommer jag nog ta med mig så många av mina vänner som möjligt och flytta till Sverige. 

Lady Wood finns ute nu. Läs även: Tove Lo ger en annan bild av perfektionism

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner