Tössebageriet lanserar wrapsemla

17:57 19 Jan 2015

VM-konditorn Mattias Ljungberg, till vardags på Tössebageriet, har lanserat lösningen på stöket i att äta en semla när man är på språng. Med crossovern wrapsemla är problemet ett minne blott. 

Mattias Ljungberg, konditor på Tösse och lagkapten i Konditorilandslaget noterade som ett fenomen att nästan ingen äter semlor to-go. Han misstänkte att förklaringen till detta var formatets olämplighet. Nu lanserar han därför wrapsemlan. 

– Semmelwrap är en vanlig semla, samma vikt som en vanlig semla, säger Mattias Ljungberg i podcasten Prata MatSkillnaden är att degen kavlats ut jättetunt, och att den bakas väldigt ljust så den går att rullas ihop, och sedan spritsar vi grädde och mandelmassa i den.

Mattias Ljungbergs wrapsemla finns till försäljning på Tössebageriet, Karlavägen 77. Fettisdagen, den officiella dagen för semlor, infaller i år den 17 februari.

Stad: 
Kategori: 
9 Visa kommentarer (9)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!