Tonsatt poesi på Tensta Museum

15:51 24 Oct 2013

Blått blod.

Tensta Konsthall har på sistone valt att lansera sig som en av Stockholmsområdets samhällskänsligaste platser. Bara den här hösten har de bjudit in till visningar av samtidstalande dokumentärer, gett gratiskonserter med artister som Linda Pira och grävt runt i ägandeförhållanden inom kultur och etik.

Nu har de, med hjälp av lyrikgeniet Meron Mangasha och filmaren Senay Berhe, skänkt världen ytterligare en dos analys, samhällskritik och språklig skönhet. Den sex minuter långa filmen Blått blod som de har gjort tillsammans är samhällskritik i form av den mjukaste käftsmäll du någonsin har känt. Det är vardagsnatt på blå linjen och Meron Mangashas ord om rikets otrygga områden, tröttheten på farbror blå och poetiskt citerande av Evert Taube. Det här är ett soundtrack och ett vykort från varje förort som ser och lever mitt i orättvisa och växande klyftor. 

Ett stycke poesi, musiksatt av Mack Beats, att ha på repeat, inte minst inför hösten 2014:

På lördag, den 26 oktober, slår Tensta Konsthall upp portarna till Tensta Museum: Rapporter från det nya Sverige. Det sker genom en invigning som sträcker sig från kl. 12 till 17, och bland aktiviteterna ryms ett tal av Barakat Ghebrehawariat från Revolution Poetry, och en poesiuppläsning från Nachla Libre, även hon från Revolution Poetry. Utöver det kommer filosofen Boris Buden berätta om hur begreppet kulturarv förändrats och vuxit. 

Mer info om invigningen och Rapporter från det nya Sverige, hittar du här
 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!