Tidigare anställd: "De betalade mig för att hålla tyst"

15:40 19 Oct 2017

En tidigare anställd uppger att hon fick betalt för att hålla tyst om ett sexuellt övergrepp en programledare utsatt henne för.

De senaste dagarna har det figurerat uppgifter på nätet om att TV4 skulle ha betalat en tidigare anställd för att hålla tyst om vad en av kanales programledare utsatt henne för. Nu har den tidigare anställde berättat för Aftonbladet om händelsen, som intträffade på en personalfest där flera kollegor satt i en badtunna.
– Då sträckte jag mig över tunnan för att ta upp en tändare. När jag böjde mig bakåt tog han hela sin hand innanför mina bikinitrosor och stoppade upp den mellan mina ben, säger hon.

Ett par dagar senare blev hon kallad till ett möte med produktionsbolaget Meters vd.
– Hon sa också att saker lätt kan missförstås när det är alkohol inblandad och att vi ska lämna det här bakom oss. Jag blev tillsagd av alla chefer som blev inblandade i det här att bara lägga locket på, jag fick ingen uppbackning av någon. Vd:n sa i princip att de ville höja min lön. ”Du som är så himla duktig, det vore så himla tråkigt om det blev ett snurrigt missförstånd”.

Dessutom ska TV4-profilen ha konfronterat henne i samband med inspelningen av programmet några dagar efter festen.
– Då stänger han av sin mygga mitt i inspelningen och säger: ”Kan jag bara ta några ord med dig?” Vi går ut på en balkong för han ville prata ostört. Han tvingade ut mig där och sa: ”Jag ville bara prata med dig lite. Det kan så lätt bli missförstånd om man inte vet vad man säger. Sedan var alla så berusade också”.

TV4-profilen ska även ha sagt till kvinnan, som var i 20-årsåldern när det hände, att hon skulle tänka sig för vad hon sa om hon ville fortsätta jobba i tv-branschen. Aftonbladet har pratat med två personer som satt med i badtunnan. Den ena bekräftar att hen såg kvinnan springa därifrån, men säger att det inte förstod vad som pågick under vattenytan. Den andre bekräftar historien helt och hållet.

Meter Televisions dåvarande vd Anna Rydin bekräftar att hon hanterade ett personalärende gällande sexuella trakasserier under den här perioden. Men hon förnekar att de skulle ha betalat för att kvinnan skulle vara tyst.
– Jag kan inte dra mig till minnes alla detaljer men det låter inte som något jag någonsin skulle tänka ut att föreslå som en följd av en sån här situation. Har det uppfattats så eller är känslan så hos medarbetaren är det olyckligt. Har hon haft lönejusteringar i perioden så är de högst normala mindre justeringar, säger hon till Aftonbladet.

Läs även: "En händig man på TV4 anklagas för rasism, sexism och homofobi"

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!