Tidens anda – juni 2015

Redaktion 15:18 27 May 2015

tidensanda_juni_2015.jpg

1. Mikael Persbrandts Instagram-konto
Förra månaden blev han med podd, nu finns han på Instagram. 100 kronor på att han är riktigt obehaglig på Snapchat innan året är slut.

2. Snaptjat
Och när vi ändå är inne på Snapchat: det finns de som älskar den och de som inte riktigt fattar grejen. Sen finns det en annan kategori människor: de som använder appen som att det vore deras enda sätt att kommunicera med omvärlden. Sluta chatta!

3. Streckkodsmaffians miss
Tre vuxna män greps efter att ha försökt panta utländska burkar med hemmagjorda streckkoder på Coop Stadiongatan i Malmö. Ert drag, Jönssonligan.

4. Svenska kändisars motorik
Både Agneta Sjödin och Måns Möller har på senare tid skadat sig i cykelolyckor. Sammanträffande? Knappast. Det luktar inside job på TV4 långa vägar. Vi tittar på dig, Bengt Frithiofsson.

5. Åsa Romsons dubbla klavertramp
Ytterligare bevis på att man helt och hållet borde flytta SVT Debatt till Twitter. Autocorrect skulle rädda så många freudianska felsägningar på mållinjen.  
 
6. Försäljningen av Zlatans villa
NHL-proffset Carl Söderberg uppges ha köpt Zlatans gamla lyxvilla i Malmö, eller som man säger i folkmun: ”nu sjönk marknadsvärdet med 20 miljoner”.

7. ”Men där borta då?”
Säg som det är, din sommar kommer till 90 procent bestå av att hitta en uteservering med kvällssol. Och du kommer misslyckas, om och om igen.

8. Bingo Rimérs eviga entreporrnörskap
Bingo Rimér, slisk extraordinaire, lanserar ungdomstidningen Sexy i augusti – ifall ni redan nu undrade vad ni inte ska läsa i höst.

9. Den stora kirskålsbluffen
ICA Malmborgs i Limhamn hustlar ogräs för blygsamma 600 kronor kilot. Men varför stanna där? Sky is the limit, eller hur är det ni svindlare brukar säga? Här kommer en till idé: ekologiskt navelludd till priset av saffran.

10. Eventifieringen av allt
Kan ett kosläpp bli Facebook-event, kan praktiskt taget allt bli ett Facebook-event. Tveka inte att bjuda in alla dina vänner nästa gång du tar ut soporna eller ska byta tv-kanal.

Bubblare: Att cykla med svinsmalt styre, bootcut, Nyhetsmorgons djur-clickbait, Foo Fighters-fans vs. One Direction-fans, Tinders död, den desperata jakten på midsommarplaner.
 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2015.