Tidens anda – Det vi pratar om mest just nu!

Redaktion 16:37 18 Dec 2014
 
1. Nyvalet (och alla upprepande skämt)
Hör vi ”nu fattas bara en Almedalsvecka i februari”-skämtet återanvändas en gång till…
 
2. Krisen
Och när vi ändå är inne på ämnet. Här är ett förslag: Löfven och Kinberg Batra räcker ut en hand till varandra och kör sten sax påse om nästa regerings budget? Det kan åtminstone inte bli sämre.  
 
3. Nej, du kan inte påverka Facebook genom en status 
Varför postar folk fortfarande den långa ordbajsningen om upphovsrätt? Pränta in detta: det enda sättet att eventuellt undgå Facebooks Sauronöga är att radera kontot, punkt.      
 
4. Den manliga restaurang-dj:n
Klubbarna har erövrats av tjej-dj:s. Men det var bara en taktisk reträtt. På stadens stora utbud av bra krogar spelar nu en skvadron av dj:s med snopp evighetslånga dj-set som bakgrundsskval åt restauranggästerna. Om det är ett nytt privilegium eller bara deppigt låter vi vara osagt.
 
5. De lovade oss framtiden och vad fick vi?
2015 är samma år som i Back to the Future II. Ändå finns det inte vare sig flygande skateboards eller självsnörande skor. Knappt jackor som torkar av sig själva. Vi är besvikna.
 
6. Iphone 6-känslan
Det är med blandade känslor vi tar fram den, vår (snart gamla och sega) telefon som bland vissa fortfarande får samma uppmärksamhet som om vi fått barn. Är det tiden som är ur led eller vi som är cutting edge?
 
7. How To Get Away With Murder
Namnet på månadens mest obligatoriska serie. I januari verklighetsflyr vi från nyvalsångest med Shonda Rimes drypande domstolserotik. 
 
8. Fikaoffensiv  
Tv-våren kan sammanfattas med två ord: Melodifestivalen och nyval. Mycket osäkert om gemene svensk kommer engagera sig när Sanna Nilsen myser upp rutan. Förslag: öppna ett Dunkin’ Donut-pop-up-kafé i varje vallokal så kommer kön ringla lång. 
 
9. Yttrandefrihetens slut
Marcus Birro skriver på sin blogg att det inte är han som är i blåsväder, utan yttrandefriheten. Men yttrandefrihet handlar väl om förhållandet mellan individ och stat och inte individ och tidning? Men äsch, detaljer. 
 
10. Miljömedveten på vintern
Varför ska vi vara snälla mot naturen, sopsortera och stå i, när den ändå bara treatar oss med slask och gotiskt mörker, undrar vi och bränner personligen av hela Azerbajdzjans koldioxidkvot på en resa till Kapstaden. 
 
Bubblare: Regeringen, Caterpillarskor, PSL lägger ner.
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2014.