Tidens anda - Det vi pratar om mest just nu!

Redaktion 12:59 30 Oct 2014

 1. Är höstens hiphopbiografier tre sidor av samma mynt? Nej.

Det är ingen slump att Andres Lokko i samma artikel recenserar både Ison Glasgow, Ken Ring och Dogge Doggelitos biografier, trots att han själv erkänner att de inte har så mycket gemensamt (!). Vi väntar på en text där skribenten läser Leif GW Persson, Ulf Lundell och Johannes Brosts biografier till samma recension.

 

2. Sociala medier-killen 

Det blir allt mer uppenbart att de stora tidningarna har ett visst antal roller som bestämt måste fyllas med en hipp och haj man. Mest populär är sociala medier-killen som vet ”vad den unga målgruppen gillar” och gärna skriver krönikor där lösningen på alla problem är att använda sig ännu mer av sociala medier.

 

3. That gum you like is coming back in style

David Lynch måste ha skaffat en obskyrt dyr vana, för han är uppenbarligen pank? Det är i alla fall slutsatsen vi drog när han på Twitter bekräftade att Twin Peaks får en uppföljande säsong. Dagarna efter följde ett aldrig sinande flöde av bilder på följande: Döda Laura Palmer, kaffedrickande Cooper, någon enstaka Josie i deep v-neck svart kimono och ett oändligt antal på Log Lady.  

 

4. Och så nådde Mexiko även Malmö

Kanske kom det några år senare än i resten av riket, men inte mindre välkommet! Förra månaden öppnade två nya mexikanska restauranger i Malmö och om vi skulle tippa kommer food trucksen komma i ett följe. 

 

5. Betalning

Det är allmänt känt (right?) att Malmö inte är den mest tacksamma staden att arbeta i som dj om vi snackar betalning. Betalning i mat, öl, en svart femhundring kanske, är tyvärr inte ovanligt här. Våra lokala dj:s har kanske vant sig, men det har då inte de internationella artister som har vägarna förbi. Till exempel har Mykki Blanco, enligt honom själv, fortfarande inte fått betalt för sin spelning i Malmö den 15 augusti. Shape up!

 

6. Mening med livet enligt Alex och Sigge 

Sanningen är att svenska folket kanske aldrig kommer att tröttna på de här två. Deras show Meningen med livet hade premiär i början av oktober på ett utsålt Cirkus, där de två podcaststjärnorna drog spaningar och berättade utlämnande historier om att vara en onanerande tonåring. Meningen med livet? Vår krönikör Rebecka Hedström beskrev i sin recension istället showen som ”en livemoderering av Buzzfeed-listor”. 

 

7. Jonas Sjöstedt kommer ut som ”mogen”!

När Jonas Sjöstedt tackade Reinfeldt för åren som partiledare i klassiskt moget och respektfullt manér vann hann många likes hos alla föräldrar på Facebook.  

 

8. Drogmotståndare är det nya drogliberal

Vi hörde en gång om en fest där en tjej tyckte att alla som rökte på borde sitta i fängelse. Rätt edgy ändå.

 

9. Asatro

Runorna på ryggtavlan av din dyra jacka. Torshammaren runt din hals. Flätorna i det nyligen så välansade skägget. Prat om att ”kvinnorna hade en stark roll på vikingatiden”. Tecknen på att asatron är på väg tillbaka haglar. Sett från den ljusa sidan: det är åtminstone inte kulturell appropriering.

 

10. ”Hahahaha”-inflationen

Vi minns när det räckte med ett enkelt ”haha” för att skratta i chatten. Nu behövs minst ”hahaha” för att inte verka ironisk eller dryg. Om det beror på en ond haha-spiral eller att internet helt enkelt blivit roligare är fortfarande osäkert.

 

Bubblare: Vibrationsplatta, trendiga kondomer, bro-science.

 
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2014.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!