Tidens anda: Malmö

Redaktion 15:14 28 Aug 2015

1. Att bli uppäten levande av det danska pr-maskineriet
Skåne ska börja paketeras som en del av ”Greater Copenhagen” när regionen marknadsförs internationellt framøver – vare sig vi vill eller inte. Mobbning kan komma i många skepnader.

2. RIP Malmömilen
”Det ska vara roligt – och det är inte roligt längre”, sa arrangören Anders Sjöberg när han bekräftade nedläggningen av Malmömilen för Sydsvenskan. Inte ens copywriterstjärnan Nalle Puh kunde ha uttryckt det bättre själv.

3. Fortune cookie eller True Detective?
”Det är bättre att gå innan de får dig att springa.” ”Gör inget utan att äta, inte ens äta.” ”Ibland är ditt värsta jag ditt bästa jag.” Repliker från True Detective eller meningar från fortune cookies? Vi låter det vara osagt.     

4. Liggcykelns enda funktion
Liggcykelns själva raison d’être handlar varken om komfort eller transport – det handlar om att vara världens säkraste preventivmedel. Köp en och lev för evigt sexlös du med!

5. Bangbus – Lund Edition
Vi kan inte riktigt skaka av oss nyheten om busschauffören som försökte sexa till det med en kvinnlig bekant samtidigt som en skärrad passagerare satt kvar längst bak i bussen och huttrade av illamående. Är det här Sveriges första fall av ”passiv pökning”?

6. Apropå sommaren 2015
Jaha, så du hade inte heller bra väder på semestern? Allvarligt – släpp ämnet, helst igår, tack.

7. Rapsvivlarnas invasion
Moder Jord försöker säga oss något med det bibliska antal rapsvivlar hon har låtit invadera Scaniabadet i Västra Hamnen. Hon försöker säga ”sluta spela Aventuras Obsesion på högsta volym en gång i halvtimmen” till bartendern på Vanna Beach.

8. House-DJ på barnkalas
Att samtliga mattrender från de senaste åren hade passat utmärkt på en sjuårings födelsedagskalas vet vi redan, men nu verkar ytterligare en kulturyttring gå i barndom. David Guettas Clap Your Hands fick arenahousepubliken att släppa veven och istället klappa i takt sommaren igenom. Nu håller vi tummarna för att Avicii hänger på rytmiktrenden och gör en riktigt tung version av klassikern Huvud, axlar, knä och tå.

9. Festivalminnet är kort
Du kommer tillbringa de kommande veckorna med att diskutera vilka akter som egentligen spelade på Way Out West. Du kommer inte minnas en enda. Du kommer vara tvungen att googla. Varje gång.

10. Shoo Grill på Södra Förstadsgatan
Vi hade betalat dyrt och heligt för att höra den namndiskussionen.

Bubblare: René ”Aqua-Ken” Dif, Kombucha, Sichuan, Mwuanas storhet.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2015.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!