Thotland x Hotell Nöjesguiden

Redaktion 14:41 10 Aug 2022

Thotland står för festligheterna under Nöjesguidens andra dagsfest på Way Out West. Gästerna ska hålla käften och dansa.

I år flyttar Hotell Nöjesguiden in på sprillans nya Scandic Göteborg Central. Fredagens dagsfest arrangeras av Gabriella "Håll käften och dansa" Ekman och Norah och pågår mellan 13.00 och 17.00 på takterassen.

Norah och Gabriella, ni styr fredagens fest på hotellet. Vilka är ni?
Gabriella: Jag, Gabriella, som går under namnet Håll käften och dansa har dj:at och arrangerat klubbkvällar i 14 års tid. Jag kämpar ständigt för klubbkulturen och dj:s rättigheter medan jag försöker berika klubbvärlden på olika sätt. Vi anordnade Thotland för att skapa en fristad i efterskalvet av pandemin och för att, helt ärligt, få spela vad fan vi vill utan bokare som petar på oss med pekpinnen.
Norah: Stämmer bra, jag likt Gabi har varit aktiv inom scenen nog lång tid att känna hopplöshet kring den torra svenska klubbscenen. Det är inrutat, ostimulerande och de få intiativ som anordnas som avviker från det kommersiella eller från det minimala får inte den uppskattningen de förtjänar. Jag har nämligen också diagnosen dj, hence tolkningsföreträdet.

Thotland brukar dra otroliga mängder besökare och det skvallras länge om era mytomspunna fester. Vad kan vi egentligen förvänta oss av denna dagsfest?
– Herregud, allt i Dantes inferno. Vi vet själva knappt vad för olagligheter som kommer utspela sig på våra event, vilket kanske är en del av dess framgång? Det är en fristad för extravaganta klubbkids. Så vem vet vem du ser i kaoset? Politiker, landslagsspelare i lockdown, världsstjärnor, din mamma? Alla har, sjukt nog, setts på våra rave i diverse tillstånd.

Det brukar skojas om att Göteborg tas över av Stockholmare under Way Out West, men ni valde att gå steget längre och flyger hit en dj från Amsterdam. Berätta om er bokning!
– Vi motiverar vårt klimatavtryck med att vi båda har spelat FS Greens remixar i flera års tid och han är i vår mening en av pionjärerna inom futurebeats, så det så! Som producent är han en av de mest framstående inom scenen, och hans dj-sets kapslar in hybriden av hiphop och elektroniskt på det absolut svettigaste sättet. Thotland har väldigt stor framgång på ravescenen för att vi aldrig uppmanat våra akter begränsa sina sets till varken trap eller techno. De kan känna sig fria att utforska och testa de mest heligt bevarade mp3:erna på sina stickor. Vilket medfört chockerande god respons, hence denna treat till våra lojala raver slaves som reser från hela riket (!) för att komma (festivalbandslösa) och fucka ur på dagsfesten.

Slutligen, förutom denna fest och er Stay Out West-spelning på torsdagen vad ser ni mest framemot på festivalen?
N: Jag tror jag talar för både mig och Gabi när jag säger att inte någon av oss kommer ha den fritiden vi förtjänar (!) att strosa runt och kolla feta akter under festivalen, vilket fucking suger. Men om mitt spelschema tillåter har jag lovat att åka och kolla på min vän Kampires set i Dungen på lördagen, vilket jag tror kommer vara en av de fetaste på festivalen. Sedan är det svårt att inte capsa skiten ur denna intervju och påstå att Thotland blivit inbjudna att presentera en HELT EGEN VENUE OCH KVÄLL på torsdagen, vilket kommer go down som en av de sjukaste bussdownsen under festivalen???

G: Det Norah sa. Förutom att jag planerat så att min lördag är helt ledig så jag kan se lite akter, speciellt våra svenska akter, hade jag sett fram emot att se Pa Salieu som inte längre kommer. Men Koffee, Q, Princess Nokia och Little Sims vill jag se. Utöver det hittar man mig skrikandes, hypad och supportandes alla akter på lördag.

OSA till lördagens fest här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!