The Wannadies till Stockholms Kulturfestival

Redaktion 09:15 16 Jun 2022

Efter två års pandemipaus är Stockholms Kulturfestival tillbaka med en sprakande kulturfest i augusti. 

Det första artistsläppet till årets upplaga av Stockholms Kulturfestival består av en minst sagt nyanserad kvartett. Först ut är det nyligen återuppväckta nittiotalsbandet The Wannadies som med hits som My Hometown, Shorty samt You And Me Song tog såväl Sverige som världen med storm under ett par decennier innan de lade sig själva i malpåse. I år har bandet turnerat i Sverige för första gången sedan 2003 och i höst väntar en Englands- och Irlandsturné. Men innan dess spelar bandet på Gustav Adolfs torg. 

Näst på tur är Cleo som är aktuell med solodebutalbumet Missaoui, detta efter flera års uppehåll med musiken. Samma dag som The Wannadies spelar hon på Skeppsbron. Till samma scen är även det P3 Guld-prisade hiphopfenomenet Jelassi bokat. Hon har bland annat utsetts till årets artist av samma radiokanal samt nominerats till Grammis ett flertal gånger. Till Skeppsbron kommer hon den 19 augusti. 

Det fjärde namnet i det första artistsläppet är duon Gammal som består av Peg Parnevik och Pontus Kalm. Även Gammal spelar på Skeppsbron. 
– Vi har verkligen längtat efter en ordentlig sommar med fest, live gig, svettiga danshav och midnattsbad på midsommar. Det är det som inspirerade vår senaste låt Santiago. Vi ville drömma oss bort till sena, varma sommarnätter. Vi tänkte på stökiga festivalkvällar där man dansar tills fötterna gör ont. Vi hoppas att det blir er sommarlåt, säger Gammal. 

Stockholms Kulturfestival äger rum mellan den 17 och 21 augusti på totalt sex områden nära Kungliga slottet och strömmen. Dessa bestå av Kungsträdgården, Skeppsbron, Gustav Adolfs torg, Karl XII:s torg, Sergels torg samt Norrbro. Festivalen har fri entré till alla programpunkter och arrangeras av Stockholms stads kulturförvaltning.

FÄRDIGA PROGRAMPUNKTER
The Wannadies, Gustav Adolfs torg, 17 augusti
Cleo, Skeppsbron, 17 augusti
Jelassi, Skeppsbron, 19 augusti
Gammal, Skeppsbron, 20 augusti

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!