The Eye of the Beholder är regidebuten om Göteborgs underjordiska spioneriverksamhet

16:08 25 Apr 2019

En film om Göteborg, i Göteborg, av unga göteborgare och på fem olika språk.

Den unga regissören Nicola Camoglio, född och uppväxt i Cagliari i Italien men bosatt i Göteborg sedan fem år tillbaka, har gjort något ovanligt. Han har skapat en långfilm med ett filmteam helt under 30 år gamla. Filmen The Eye of the Beholder är baserad på ett manus han skrev i sin ungdom i Italien efter en traumatiskt upplevelse, men med en hel del tweaks.

Handlingen i filmen är centrerad kring huvudpersonen Alex. Han är en ung lönnmördare från Italien som befinner sig på uppdrag i Göteborg, och han ses lämna en av sina brottsplatser vilket organisationen han arbetar för minst sagt inte uppskattar. Resan han sedan följer får honom att ifrågasätta hela organisationen han arbetar för, det jobb han gör och vilka gamla vänner som kanske egentligen är fiender. Filmen utspelar sig till största delen i välbekanta Göteborgsmiljöer. Man ser huvudpersonerna gå runt i parker, sitta på bänkar längs med vattnet vid Kungsportsplatsen och ha mystiska möten uppe vid Skansen Kronan. Mot slutet av filmen reser huvudpersonen till varmare breddgrader, närmare bestämt regissören Nicolas hemtrakter i Cagliari. 

Totalt pratas det fem olika språk i filmen; engelska, svenska, italienska, franska och spanska. Den mångkulturella aspekten återspeglas även av teamet bakom filmen som alla kommer från olika etniska bakgrunder. Det och det faktum att alla som jobbat med produktionen av filmen är mellan 19-29 år gamla med en självfinansierad budget gör den till ett ovanligt passionsdrivet projekt av unga. 

The Eye of the Beholder kommer att visas under Nice International Film Festival i mitten av maj månad, men i början av maj finns det möjlighet att se den på hemmaplanen Göteborg. Den 2 och 3 maj går filmen på Bio Capitol, så för den som är intresserad av ett passionerat drama av drivna unga filmskapare och bekanta miljöer är det hög tid att boka en av biljetterna som finns ute nu.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!