Testa Mode Cold Brew på ölmässan i Stockholm

13:40 19 Dec 2019
Det är lätt att luras av namnet, men det finns faktiskt mer än öl att prova på Nöjesguidens Ölmässa. Mode Cold Brew till exempel, som gjort succé med sin – ni gissade det – cold brew. Vi ställde våra enkätfrågor till Beata Loodh. 
 
Berätta hur Mode Cold Brew startades? 
– Allting började med att vi ville erbjuda ett bättre alternativ till de sötade kemiska energidryckerna. Med kapital från vår vän och cold brew älskare Tim ”Avicii” Bergling och månader av jobb med landets främsta baristor fick vi fram vårt eget svar. Mode Cold Brew Coffee!
 Modes rena cold brew kaffe blev snabbt uppskattat. Inte bara som ett substitut till energidryckerna, snarare primärt som ett smidigt sätt att blanda snabba och goda kaffedrinkar. Vårt kaffe är unikt eftersom det fungerar som vilken klassisk mixer som helst, såsom tonic eller juice samtidigt som kaffet är hållbart och av högsta kvalité. Alltid premiumkaffe redo när du är och därmed ett grymt substitut för varmbryggd espresso eller filterkaffe i dina kaffedrinkar.
 
Hur skulle du beskriva er brew? 
– Den är gjord på noggrant utvalt och hållbart producerat premiumkaffe, kallbryggt under 16 timmar i filtrerat vatten för att framhäva kaffets naturliga sötma och aromer. Fri från bitter eller sträv eftersmak och ett substitut för varmbryggd espresso eller filterkaffe i dina kaffedrinkar.
 
Vad kännetecknar bra cold brew?
– En cold brew blir aldrig bättre än kaffebönorna den bryggs på. A & O är att jobba med kaffe av högsta kvalité. Sedan är rostningen, malningen och bryggningstiden av stor betydelse. 
 
Om ni inte får säga ert eget, var tycker du att man hittar Sveriges bästa cold brew just nu? 
– I Sverige är cold brew fortfarande oerhört nytt så det är svårt att nämna några aktörer. Däremot i USA, där marknaden för cold brew är enorm, så skulle vi vilja slå ett slag för Blue Bottle.
 
Vilken är nästa stora kaffetrend?
– Cold Brew!
 
Cold Brew funkar utmärkt i drinkar - vilken Cold Brew-drink är er favorit just nu?
– Nitro Brew på A Bar Called Gemma som görs på Mode Cold Brew, whiskey, mörk rom, punsch, lakrits, citrus och slutligen tillsätts kväve för en krämig och len textur. Den smakar lite som en Guiness. 
 
En framtidsspaning, vad är det viktigaste som händer i den svenska kaffevärlden 2020?
– Vi tror att svenskarna kommer få upp ögonen för den nya kaffevågen där specialkaffe och cold brew är en stor del. Kaffe har över 800 olika aromer, vin har 400 så det finns mycket att utforska i kaffevärlden!
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner