Testa dig själv: Är du Julia Kronlid eller Björn Ranelid?

10:21 27 Sep 2022

Julia Kronlid och Björn Ranelid är två personer med liknande efternamn. Men vem av dem är du? Gör Nöjesguidens test för att ta reda på svaret.

1. Vad jobbar du med?
A. Jag är riksdagens andre vice talman.
B. Jag är den som har störst publik i Sverige i dag i skrift och tal. Det kan jag vetenskapligt belägga. Hela tiden nämns att Zlatan gjort si och så många mål. Men om jag säger att jag är den författare som har talat till flest människor, som en följd av frågan om jag framträder mycket, betraktas det som skryt. Ska jag sitta med en falsk blygsamhet och säga att, nja, jag har inte gjort någonting. Nej! Varför då? Jag har gjort mest i Sverige av det talade och skrivna ordet, mer än hela Svenska Akademien tillsammans. Varför ska jag inte säga det? Jag är svensk mästare i tal och skrift.

2. Hur gammal tror du att jorden är?
A. Jag vill inte gå in på detaljfrågor om tidsaspekter.
B. Ordet är mänsklighetens främsta uppfinning genom tiderna. Darwins evolution har ingenting att säga och lära oss om skönhet och etik. Påfågelsvingen, rapsens färg och paradisbusken besegrar alla Nobelpris i kemi, medicin och fysik genom sin blotta närvaro på jorden. Darwin har fel i evolutionen. Ingen fysiker kan övertyga mig och lära mig någonting om denna kosmologiska balans som är fullkomligt sanslöst sofistikerad och sublim.

3. Var står du i abortfrågan?
A. Jag står bakom svensk abortlagstiftning så som hela partiet gör.
B. Varje havande kvinna bär två hjärtan som slår i ett tempel. När ett barn föds tystnar alla krig. Soldaten förvandlas till pappa på förlossningssalens tröskel. Det största miraklet är att du inte existerade innan du föddes.

4. Jo, men var står du personligen i abortfrågan?
A. Jag tycker att det är en bra linje som vi har nu. Det är det mest rimliga och mest hållbara. Det var bra att vi omvärderade den tidigare linjen, syftet med det blev inte bra. Det blev också mycket missuppfattningar kring frågan. Jag tycker den linje vi har nu är bra. Jag står bakom den hundra procent.
B. Paradiset får plats i barnets öga. När ett barn föds upphävs tyngdlagen och modern faller uppåt som om någon osynlig makt lyfter henne i en sugklocka. Jag har varit med om fyra förlossningar. Efter det har mitt liv förvandlats som människa, man och pappa.

5. Det går inte att prata med någon av er.
A. Det är ganska tramsigt att man fokuserar på sådana småsaker som inte har med mitt politiska uppdrag att göra. Gällande abortfrågan är det den tidigare partilinjen som man nu uppmärksammar som något stort. Men den vet alla att vi har omvärderat och står nu bakom svensk abortlagstiftning.
B. Jag anade att jag skulle straffas på olika sätt på kultursidor och bland journalister som självmant berövar sig möjligheten att tala och skriva fritt utan givna dekret och förpliktelser. Sanningen är ibland en fågel som slår sig ner på en människas axel och det händer att den blir skrämd av olika hot. Min fågel sitter kvar.

Flest A. Du är Julia Kronlid.
Flest B. Du är Björn Ranelid.

Läs även: Testa dig själv: Är du Anders Tegnell eller John Andreas? och Alex Schulman möter Björn Ranelid

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!