Foto: Tami T

Tami T är skivaktuell med debutalbumet High Pitched and Moist

13:51 8 Mar 2019

När singeln I Never Loved This Hard This Fast Before av Tami T släpptes 2013 blev låten en stor hit och var med i både SKAM och Nånting måste gå sönder. Med inspiration från tacky electronic dance music är hon nu skivaktuell med sitt debutalbum High Pitched and Moist. Ikväll spelar hon på Bangs 8 mars fest.

Efter tre års arbete är albumet High Pitched and Moist ute med totalt 15 helt egenproducerade låtar.
– Jag tycker om att göra alla moment helt själv, skriva, spela in, producera och mixa. Det hade nog blivit bättre om jag lät någon annan göra vissa delar men jag älskar verkligen varenda del av att skapa musik, säger Tami T.

Inspirationen bakom albumet kommer främst från genren edm - electronic dance music.
– En låt jag hörde heter i do coke som jag blev så himla inspirerad av trots att jag tycker att det är en jättedålig låt. Låttexten är i do coke so i can work longer so i can earn more so i can do more coke, och så gick den runt så om och om igen. Då skrev jag en låt som heter single right now som också är skriven på samma sätt. Jag försöker plocka ut det som jag tycker är bra, fortsätter hon.

Tami T experimenterar ständigt för att hitta nya kreativa element när hon uppträder live. Bland annat har hon konstruerat ett eget musikaliskt instrument - en strap on dildo som hon kan spela på.
– För mig är det viktigt att saker kan gå fel, och att ha ett live element som ändå gör att det blir intressant för mig att uppträda. Jag försöker inte safea för mycket utan ha lite risky moment samtidigt som jag tycker det är roligt. Även att få med det visuellt intressanta och inte bara stå och skruva på några rattar och spela på tangenter liksom, säger Tami T.

Hon är relativt ny i Stockholm, tidigare bodde Tami T i Berlin. Ikväll spelar hon på Bangs 8 mars fest. När jag frågar henne om vad som är största skillnaden i att uppträda i respektive huvudstad svarar hon sist jag spelade i Berlin var liksom halv 5 på morgonen, det är väl en ganska stor skillnad än här då man vanligtvis går upp på scen typ 8-9. Annars är det inte så stor skillnad, publiken är typ densamma.

Lyssna på High Pitched and Moist här.

Albumet släpptes på det nya skivbolaget Trannytone Records som Tami T grundat tillsammans med två vänner.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!