Talangjakt med Nöjesguiden: Nästa nivå

Tävling 18:52 20 Mar 2013

Trots att var man kan skapa musik idag med otroligt små medel, är det inte lätt att nå ut med sitt material i mediebruset. Adam Tensta, stjärnproducenterna Salazar Brothers, P3-guldvinnarna Labyrint med flera inleder därför ett gemensamt projekt för att hitta och lyfta fram unga hiphop-talanger.

Fyra stycken oupptäckta talanger ska scoutas fram för att sedan få tillbringa två dygn i Red Bull Studio Copenhagen tillsammans med Sveriges mest erkända hiphop-producenter och artister. Utöver att skriva låtar tillsammans med mentorerna, ska de utvalda talangerna också få lära sig hur man tar sig fram i en sådan snårig bransch som musikindustrin. 

Svensk hiphop har aldrig varit mer vital än vad den är idag. I ett turbulent samhälle är ordets makt och musik det mest betydelsefullaste vi har. Att kunna erbjuda inspelningstid i Red Bulls nya studio och coachning till unga talanger känns otroligt viktigt och sporrande för oss alla inblandade, säger Adam Tensta, en av initiativtagarna till projektet Nästa nivå. 

Hela skapandeprocessen mellan de utvalda och de redan stora namnen, kommer att följas av ett filmteam och sedan resultera i en webbtv-serie som kommer att sändas här på Nöjesguiden.se. Serien, som har premiär i höst, är ett samarbete mellan Redline Recordings, Respect My Hustle, Femtastic och Nöjesguiden. 

Hur man ansöker:

Fram till den 10 april kan unga talanger skicka in en youtube-film på sig själva när de antingen rappar eller sjunger. Youtube-länken mailas till video@nastaniva.com och kommer därefter bedömas av Salazar Brothers, Adam Tensta, Labyrint, Mohammed Ali, Stor och Cleo. De sökande ska, förutom att skicka sitt klipp, också uppge sitt namn, sin ålder, bostadsort och vilken av artisterna/producenterna de helst vill åka till Köpenhamn med. 

Foto: Anders Neuman

fv: Mohammed (från Mohammed Ali), Adam Tensta, Salla Sallazar, Aki (Labyrint), Dajanko (Labyrint), Masse Sallazar, Jacco (Labyrint) och Stor (Saknas på bild gör Cleo från Femtastic).

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!