Tak öppnar japansk cocktailbar

12:06 22 Oct 2019

Den nya baren Ima fokuserar på gediget bartenderhantverk med inspiration från Japan.

Taks nya bar innebär ytterligare en fördjupning i det japanska, och namnet betyder direkt översatt vardagsrum. Sake blir ett naturligt inslag berättar barchefen Jens Dahlberg, som även är delägare i den prisvinnande baren 20Hundra5. 
– Hit ska folk komma för en upplevelse snarare än en snabb öl. Drinkarna kommer att vara inspirerade av japanska smaker och traditionella drycker som Sake, Umeshu och olika Shoshu-destillat som bas. Du kommer att få njuta av en spännande smakupplevelse i en av Sveriges, om inte Nordens, snyggaste roof-topbarer, säger Jens Dahlberg.

Tak har inför nyöppningen även inlett ett nära samarbete med den japanska leverantören Akebono, som bland annat tillhandahåller ovanliga sprit- och sakesorter. 
– Intresset för Asien och asiatiska smaker har ökat väldigt mycket i Sverige och har så gjort under lång tid och vi vill följa efter det, fortsätter Jens Dahlberg.

Ima öppnar den 15 november. 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!