Tak öppnar japansk cocktailbar

12:06 22 Oct 2019

Den nya baren Ima fokuserar på gediget bartenderhantverk med inspiration från Japan.

Taks nya bar innebär ytterligare en fördjupning i det japanska, och namnet betyder direkt översatt vardagsrum. Sake blir ett naturligt inslag berättar barchefen Jens Dahlberg, som även är delägare i den prisvinnande baren 20Hundra5. 
– Hit ska folk komma för en upplevelse snarare än en snabb öl. Drinkarna kommer att vara inspirerade av japanska smaker och traditionella drycker som Sake, Umeshu och olika Shoshu-destillat som bas. Du kommer att få njuta av en spännande smakupplevelse i en av Sveriges, om inte Nordens, snyggaste roof-topbarer, säger Jens Dahlberg.

Tak har inför nyöppningen även inlett ett nära samarbete med den japanska leverantören Akebono, som bland annat tillhandahåller ovanliga sprit- och sakesorter. 
– Intresset för Asien och asiatiska smaker har ökat väldigt mycket i Sverige och har så gjort under lång tid och vi vill följa efter det, fortsätter Jens Dahlberg.

Ima öppnar den 15 november. 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!