Taco Truck öppnar två fasta taquerior

14:56 13 Oct 2014

Taquerian på Nybrogatan.

En av pionjärerna i food truck-revolutionen får sägas vara duon bakom Taco Truck. Nu öppnar de inte mindre än två fasta ställen i Stockholm.

Taco Truck startades av Nikola Adamovic och Niklas Bolle för drygt två år sedan. De var något före sin tid, då tillstånden för mat på hjul instiftades först ett knappt år senare. Nu går de mot strömmen och öppnar inte bara en, utan två fasta taquerior.

Lokalen på Nybrogatan 57 öppnade den 8 oktober, och den andra på Gärdet är på gång. 

– Vi har kört lite rock n' roll i några år och det är skitkul, men man måste nästan etablera sig på något fast ställe för att det ska fungera, säger Nikola Adamovic. Vi har massa personal, och ibland kanske trucken inte startar.

Ni körde en pop-up-Taqueria på Nitty Gritty förra året, gav det mersmak? 
– Delvis. Vi har ju truckkök och kontor också, så vi har haft en fast plats ett tag. Och vi har kvar truckarna och gör mycket catering, events och festivaler på sommaren.

När öppnar ni på Gärdet? 
– Det är lite oklart, det är en del byggnation kvar. Tanken är att vi ska öppna någon gång i november.

Vällagad snabbmat växer minst sagt i Stockholm. Vad tror du att det beror på?
– Det finns ingen ursäkt för att inte äta bättre fast man har ont om tid. Det är lite det vi har fokuserat på, det ska vara enkelt och snabbt men vällagat och med bra råvaror.

Men Nikola Adamovic är medveten om att en food truck inte är någonting som bara är att starta, det är oftare svårare än vad det ser ut.
–  Många som har köpt dyra bilar inser nu att det är komplicerat, särskilt när man inte får stå överallt. Sedan gäller det att man får några effektiva försäljningstimmar. Det är mycket sånt, och det är därför vi öppnar restaurang nu. Vi har gått igenom de här procedurerna och märkt vad problematiken är.

Hur ser ni annars på framtiden för food trucks i Stockholm?
– Vi har ju hållit på ett tag, och gått igenom ett antal faser. Jag och min partner Niklas Bolle rock n' rollade från början, det fanns inga tillstånd eller någonting och vi lagade där vi kunde. Det var lekfullt. Men nu är vi i den sitsen att vi har drygt tio personer anställda, och då har man ett ansvar. Då får man tänka på hur det ska fungera i större skala. Det är inte jag och Niklas som lattjar längre.

Restaurangen på Nybrogatan 54 har öppet 11:00–20:00 på vardagar och 12:00–20:00 på lördagar, medan filialen på Gärdet är planerad att öppna i november.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!