SVT:s friskolesökartjänst stoppas

16:52 4 Apr 2018

SVT stänger ner tjänsten.

SVT:s nya satirprogram Svenska Nyheter, med Jesper Rönndahl som programledare, uppmanade sina tittare att ställa sina barn i kö till friskolor med hjälp av en specialframtagen sajt. Sajten hette Skolko och med hjälp av den kunde man söka till samtliga friskolor i hela Sverige genom att fylla i sina och sitt barns uppgifter en gång. Den var tänkt som en kritik mot segrationen det fria skolvalet leder till när högutbildade föräldrar snabbt fyller platserna på de mest åtråvärda friskolorna. 

Nu har friskolornas ansökningsportal lagt in ett filter som stoppar ansökningar via Skolko. Därför drar SVT nu in sidan. På frågan vad han säger om kritiken som riktats mot Skolko svarar SVT underhållnings projektledare Mats Grimberg:
– Vi har uppmärksammat att det är ett problem med friskolornas kösystem och skapade en tjänst som skulle göra det lätt för många att anmäla sina barn. Att detta blockeras för att friskolorna blir överbelastade kan jag inte kommentera. Det är deras motdrag som vi får acceptera och vi kommer inte att agera i frågan, säger han till SVT.
 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!