SVT producerar serie om metoo

09:35 7 Apr 2021

Serien som ska skildra kvinnornas perspektiv sänds hösten 2021.

Dagen efter premiären av den kritiserade Soran Ismail-dokumentären Persona non grata meddelar SVT att vi snart kan vänta oss en annan sorts metoo-serie.
— Vi är sedan snart ett år tillbaka i produktion av den här serien som i åtta delar låter kvinnor i alla åldrar och yrken i hela landet berätta historien om hur metoo-uppropen växte fram, säger Helena Olsson, programbeställare på SVT i ett pressmeddelande.

Helena Olsson berättar vidare att serien blir det mest omfattande som SVT hittills sänt om metoo. Mer information än så finns inte tillgänglig än, men vi kan väl dra en lättnadens suck över att SVT nöjde sig med två avsnitt av Persona non grata.

Som en motreaktion till Soran Ismail-dokumentären har Cissi Wallin startat en insamling för att med bland andra Maria Sveland göra en metoo-dokumentär ur kvinnornas perspektiv med förhoppningar om att SVT ska köpa in den. Insamlingen nådde snabbt sitt mål på 100 000 kronor, men vad den nya informationen innebär för dokumentärens framtid återstår att se.

Uppdatering 11:57: Cissi Wallin höjer insamlingens mål till 250 000 kronor och skriver på Instagram att de kommer att erbjuda SVT ett färdigt program redo att sändas under våren.

Läs även: Nu finns dokumentären om Soran Ismail på SVT Play

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!