Sveriges nya förbundskapten – i Football Manager

15:26 8 Nov 2017

Den 11-12 november avgörs Copa Manageria, VM i Football Manager, i London. Hammarö-bon Marcus Carlsson har utsetts till Sveriges förbundskapten.

Det är Sports Interactive, företaget bakom Football Manager, som tillsammans med SvenskaFans har utsett vem som ska leda Sverige i Copa Manageria, det första officiella FM-mästerskapet. Sveriges representant valdes ut via en tävling på SvenskaFans.com där deltagarna fick svara på ett antal frågor, bland annat om hur de hanterat olika situationer i Football Manager. Marcus Carlssons “utförliga och passionerade” ansökan övertygade juryn och gav 33-åringen jobbet som Sveriges första förbundskapten i Football Manager.

Totalt ställer 16 nationer upp med representanter i turneringen som går av stapeln i London i helgen. 
– Det känns helt fantastiskt att få kliva in i rollen som Sveriges förbundskapten. Janne Andersson har gjort ett kanonjobb men nu får jag äntligen chansen att visa vem som är Sveriges bästa coach. Skämt åsido, det är en stor ära och förstås väldigt roligt att få ställa upp i det första officiella FM-mästerskapet. Jag kommer att ligga i hårdträning och nöta, nöta och nöta. Guldet ska hem till Sverige, och Värmland, säger Markus Carlsson.Juryns motivering lät såhär:
Markus har utan tvekan både engagemang och erfarenhet kring managerspel som få andra delar i Sverige. Hans öga för detaljer, djupa kunskap om sporten och kärlek till Football Manager var det som fällde avgörandet för vår del. Markus är en värdig vinnare och vi tror inte att han kommer göra svenska folket besviket i London till helgen. Vi önskar honom lycka till och heja Sverige!”


Det är bara några dagar kvar till turnéringen drar igång, kort om tid att förbereda sig för Sveriges färskaste förbundskapten. Markus Carlsson har dock sin plan klar:
– Jag skulle vilja likna det vid kvalspelet till Allsvenskan. Du har kort om tid att förbereda dig på, du möter lag som du inte har någon koll på, och det finns inga räddningsplankor. Prestera eller försvinn, helt enkelt. Det får bli att grundligt gå igenom vilka svenskar jag ska välja, och väl på plats i London gäller det att läsa av mina motståndare snabbt, säger Markus Carlsson.

Copa Manageria avgörs i London mellan den 11–12 november och spelas på FM18 som släpps nu på fredag, 10 november. Deltagarna får välja ut sina trupper via spelets Fantasy Draft-läge och minst fem av spelarna i truppen måste vara från landet man representerar.

Markus Carlssons tre bästa tips till de som inte spelat Football Manager:
– Ta över ditt favoritlag och gör de ändringar du alltid drömt om.
– Fokusera på att göra mål för att hitta glädjen i spelet. Vinn hellre med 4-3 än 1-0.
– Köp aldrig någon spelare på avbetalning. Betala allt direkt.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!