"Sveriges enda indieband" släpper debut-EP

15:21 10 Jun 2019

Är det en fågel? Nej! Är det ett flygplan? Nej! Det är bandet som utnämnt sig själva till landets enda indieband!

På nationaldagen släppte The Glasgow Coma Scale, som består av Dennis Jörnmark Callstam, Marcus Svensson och Teodor Stig-Matz EP:n Total Service in Shipping. Men varken bandmedlemmarna eller deras manager David Andersson har orkat skicka ut ett pressmeddelande om saken förrän nu.
– Det var röd dag och trettio grader varmt. Att någon förväntar sig att vi skulle skriva ett pressmeddelande, och dessutom skicka iväg det till en massa internet-fanzines som ändå bara läses av Tom Jerry Boman, är helt bisarrt, säger bandets gitarrist Teodor Stig-Matz. 

Nu på onsdag gör de sitt första gig någonsin på Crippas Café i Majorna. De tillbringade nationaldagen med att dricka öl i stället för att repa.
– Till alla som förväntar sig att det kommer bli ett bra gig vill jag säga: ni kommer bli besvikna. Teodor kan fortfarande knappt låtarna på gitarr och har dessutom fått för sig att han ska spela metalsolon hela tiden. Dessutom är vår basist Dennis inte ens säker på att han ska dyka upp, säger sångaren Marcus Svensson. 

The Glascow Coma Scale beskriver sig själva som "en blandning mellan en bakfull Jens Lekman och alldeles för mycket syntar”.
– När jag gick med på att bli deras manager hade jag helt ärligt mycket högre förväntningar på grabbarna, säger en besviken David Andersson, som “inte hade tid” att skicka detta pressmeddelande när det skrevs i fredags, vilket ledde till att det istället gick ut idag, måndag.
 Facebookeventet hittar du här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!