Sveriges coolaste jobb: Vässla

Redaktion 09:48 9 Sep 2019
Vässla är uppstickaren bland fordon som precis lanserat version två av sin elmoped. Marcus Jiderholt är CMO på företaget som har cirka 14 anställda. 
 
Berätta lite om din arbetsplats? 
– Vi sitter i en gammal ICA-butik på Södermalm, den är väldigt hemtrevlig och mysig. Vi är en rätt härlig mix av tjejer och killar som alla brinner för att driva ett litet bolag med en stor fråga framåt. 
 
Vilken typ av kompetens letar ni efter just nu och inom den närmaste framtiden? 
– Vi letar efter personer som vill hjälpa folk att minska biltrafiken i storstäder, spara tid i vardagen så att man har tid till annat såsom familjen och vänner. Men framförallt eftersom vi är en expansiv fas emot Europa så letar vi efter folk som har bra lokalkännedom om nya lokala marknader och gärna är expert på just det lokala språket och kulturen
 
Hur bär man sig åt för att få jobb hos er? 
– Man mailar bara och säger att man tycker att vi verkar vara ett härligt företag och berättar vad man skulle kunna bidra med till Vässla. Så får vi hoppas att det är just den kompetensen och personer som vi letar efter för tillfället. 
 
Om du skulle ge några råd till en person som ska sätta sig i skolbänken idag, vad skulle det vara? 
– Nu kommer det låta extremt klyschigt, men välj något du tycker är kul och känns hyfsat framtidssäkert. Man kan alltid ångra sig och plugga något annat om det är nu plugga som man faktiskt vill.
 
Vad har du själv för utbildning? 
– Jag pluggade Systemvetenskap samt Media & Kommunikationsvetenskap i Lund, alldeles för många poäng och dyra studielån. 
 
Har du en plan-b ifall allt inte riktigt skulle gå som du hade tänkt dig?
– Jag har alltid haft en dröm att starta en bilrekondfirma, så varför inte. 
 
Har du något okonventionellt karriärråd?
– Kanske inte så okonventionellt, men välj att jobba med något som du tycker är roligt...du ska gå till jobbet 5 dagar i veckan under rätt många år...hitta en balans att belöna dig själv när du lyckats ta ett steg framåt eller i sidled på jobbet. En öl för en bra dag, eller en extra timme TV-spel.
 
 
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!