Sveriges coolaste jobb: Live Nation

Redaktion 13:50 9 Sep 2019
Live Nation är Sveriges största bokningsbolag och arrangör av konserter, evenemang och festivaler, och en del av den internationella koncernen Live Nation Entertainment.  I Sverige jobbar 120 personer för företaget som Hanna Engström är HR-chef för. 
 
Hur ser personalstyrkan ut? 
– Den är väldigt varierad, och den växer också kraftigt på faktiska evenemang då väldigt många personer arbetar med genomförandet. Eftersom det är ett bolag som funnits länge har vi både personer som varit hos oss länge, samtidigt som vi växt mycket senaste åren vilket gör att det är en stor mängd nya personer. Vi har en fördelning mellan kvinnor och män på ca 50/50, både i ledningsgrupp och personalstyrka. Vi jobbar också hela tiden aktivt med mångfaldsfrågan, både när det gäller vår personal och de artister och evenemang vi representerar och arrangerar, där behöver vi hela tiden vara aktiva och utvecklas.
 
 
Vilken typ av kompetens letar ni efter just nu och inom den närmaste framtiden? 
– Vi letar hela tiden efter bra personer som brinner för det vi håller på med, sen varierar det hela tiden vilka positioner vi har öppna. Men är du intresserad av att jobba hos oss är du alltid välkommen att höra av dig.
 
Hur bär man sig åt för att få jobb hos er? 
– Antingen söker du en specifik tjänst när vi har sådana ute, eller så hör du av dig till någon hos oss och berättar om vem du är och vad du vill göra. Som på många andra arbetsplatser finns det många olika sätt som folk har börjat jobba här på – allt ifrån praktikplats som blivit anställning, till att bli rekommenderad eller sökt till någon tjänst vi har haft ute, eller bara chansat och hört av sig med bra tajming.
 
Vad bör man plugga? 
– Det varierar såklart jättemycket beroende på vilken roll eller tjänst man har. Men oavsett om det är på bokningsavdelningen, ekonomiavdelningen, marknadsavdelningen eller någon av våra andra avdelningar man vill jobba, så är såklart en kunskap och förståelse för musikbranschen alltid ett plus, utöver ens val av expertis.
 
Om du skulle ge några råd till en person som ska sätta sig i skolbänken idag, vad skulle det vara? 
– Svårt att svara på, det beror nog mycket på vad man drömmer om att göra. Men jag skulle säga att inte ge upp, och inte va blyg för att berätta för de bolag och personer man vill jobba för vad man kan och vill.
 
Vad har du själv för utbildning? 
– En kandidatexamen i Beteendevetenskap från Stockholms Universitet.
 
Är du nöjd med valet av sådan? 
– Absolut! Enda minuset med den utbildningen var att det inte ingick en praktikperiod, jag tror att det hade varit väldigt bra komplement till all teori.
   Har det här alltid varit målet för dig?
– Jag har alltid älskat musik, och spelar själv i band. Så att kombinera mitt yrkesval med musik är såklart fantastiskt kul.
 
Har du något okonventionellt karriärråd?
– Nä, egentligen inte. Tror att det viktigaste är att aldrig ge upp på sin dröm och inte vara rädd för att vara den där tjatiga typen som inte ger upp på sitt drömjobb!
 
Vad har du för råd och tips till någon som vill söka sig till din bransch nu? 
– Plugga, det är alltid viktigt med en bra kunskapsgrund. Intressera dig för och hör av dig till människor som gjort den resa du skulle vilja göra, och inspireras. Sen måste du hitta din egen väg.
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!