Yoyo Nasty.

Svenskt i fokus på Affordable Art Fair

Redaktion 09:28 14 Sep 2023

Den plånboksvänliga konstmässan återvänder till Nacka Strand. 

Affordable Art Fair är konstevenemanget där både konstsamlare och förstagångsköpare kan hitta fynd till överkomliga priser. Detta år går den av stapeln mellan den 5-8 oktober på Nacka Strandsmässan som enda destination i Skandinavien. Mässan erbjuder konst från såväl lokala som internationella gallerier och prislappen på de olika verken ligger på mellan 900-90 000 kronor för att passa olika plånböcker. Ambitionen är således att sänka trösklarna in till konstvärlden och besökarna kan köpa och ta med sig konstverken direkt från mässan. 

Ett nytt inslag för i år är tre exklusivt kurerade utställningar som går under parollen Spotlight. Detta för att sätta ett särskilt fokus på samtida svensk konst. Här visas en utställning av samisk konst kurerad av Lauren Johnson, en utställning kurerad av Konstkompaniet samt en utställning av tredimensionella verk kurerad av Sylvia Rynell.

 

"Vi arbetar ständigt för att skapa en ny och exceptionell upplevelse"

 

Det övergripande temat för mässan är emellertid Follow your art och belyser kärlek samt medmänsklighet. Ett annat inslag är  kollektivet re|thread som består av mjukvaruforskare och designers som tillsammans har skapat en ny konstform bestående av både ljus och ljud.
- Vi arbetar ständigt för att skapa en ny och exceptionell upplevelse och är glada att kunna visa upp en bredare palett än någonsin när Affordable Art Fair nu arrangeras i Stockholm för elfte gången, säger Carl Wilhelm Hirsch, Fair Director Stockholm.

Sedan starten i London 1999 har Affordable Art Fair blivit ett globalt fenomen och 2023 arrangerar man totalt 14 konstmässor i 11 städer runt om i världen. Utöver Stockholm arrangeras Affordable Art Fair också i New York, London, Hong Kong, Singapore, Amsterdam, Bryssel, Hamburg, Shanghai, Melbourne och Sydney.

MEDVERKANDE KONSTNÄRER

Här är några av de konstnärer som medverkar på årets mässa. 

Yoyo Nasty, född 1991
Konstnären och illustratören Yoyo Nasty tog sin masterexamen från Konstfack i Stockholm 2019. Idag har hennes färgglada och lekfulla målningar visatspå konstgallerier och museer världen över. Hon har även samarbetet med en rad uppdragsgivare såsom Soho House, Spritmuseum samt Marimekko. 

Sigfrid Billgren, född 1990
Uppväxt i en av landets mest kända konstnärsfamiljer inledde Sigfrid Billgren sin egen karriärsbana som formgivare av möbler och objekt. Snart började han även arrangera konst- och designutställningar, innan han själv tog steget till att själv bli bildkonstnär. Idag ägnar han mycket av sin tid åt geometriskt abstrakt färgfältsmåleri. 

Mimmi Hammar, född 1988
Inredning och design har alltid varit en stor del av Mimmi Hammars liv vilket även märks i hennes konstnärsskap. Hennes minimalistiska konstspråk kännetecknas av subtila färger, rena linjer och modern design. Mimmi Hammar startade sin konstkarriär så sent som 2019 och hon arbetar idag heltid som konstnär.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2023.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!