Svenska Brasserier förbereder öppningen av Gondolen

13:05 25 Jul 2023

Landmärket i Slussen är snart tillbaka.

Lagom till hösten öppnar krogklassikern Gondolen återigen upp för gäster. Krogen har varit stängd i tre års tid för renovering och under denna tid tog Svenska Brasserier över ägandeskapet. Det första steget inför nyöppningen är taget genom rekryteringen av köksmästare Patrik Castillo. Patrik kommer senast från Leijontornet i Gamla Stan där han arbetat som köksmästare på La Ragazza.

– Jag hann inte ens bli tillfrågad egentligen – så fort jag fick höra att Svenska Brasserier skulle öppna Gondolen på nytt tvekade jag inte en sekund. Jag hörde av mig och övertygade dem om att jag skulle få axla den här fantastiska rollen. Det kommer att bli galet kul, säger Patrik Castillo.

Tillsammans med Svenska Brasseriers exekutiva kökschef Ola Stålnacke går Patrik nu in i den kreativa fasen för att ta fram konceptet för nya Gondolen. Rekrytering av kock- och servispersonal pågår även för fullt.

Projektägare för Gondolen är Matilda Jackson som efter öppningen av Riche Fenix ser fram emot att förvalta ännu en bit av Södermalm.
– Vi har stora planer för att återigen göra Gondolen till den där restaurangen som alla känner till. Tillsammans med Patrik och Ola ska vi se till att den efterlängtade nyöppningen av Gondolen blir väl värd all väntan, hälsar Matilda Jackson.

Gondolen invigdes första gången 1935 i Katarinahuset. Under invigningen ska dåvarande kung Gustav V ha kallat restaurangen för ”ett glasskåp under himmelen”. 1994 köptes restaurangen av familjen Lallerstedt som drev den fram till 2020 då restaurangen stängdes för renovering. Svenska Brasserier tog över stafettpinnen från familjen Lallerstedt under förra året och förbereder nu inför öppningen senare i höst.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!