Slutet är nära för den tvåstjärniga krogen.
Fäviken Magasinet viker in hovarna. Det står klart efter att stjärnkocken Magnus Nilsson bestämt sig för att lämna restaurangen, som funnits i Åre de senaste åren och belönats med två stjärnor i Guide Michelin. Den 14 december i år stänger Fäviken Magasinet. I ett pressmeddelande berättar Magnus Nilsson att arbetet med restaurangen slitit hårt på honom.
”När jag är färdig ska jag tillbringa tid med min familj, tänka, fiska, arbeta i trädgården, skriva, vila och komma i form såväl fysiskt som psykiskt”, skriver han.
Krogrecensioner
Krogrecension: Ikea
Peacock Dinner Club
Foto: Thomas Wal
Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.
Il Dona
En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.
Moriskan Bistro
Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.
Moon Thai Kitchen
Vi har hört att Moon Thai Kitchen är som i Thailand. Det visar sig vara fel då vi varken ser tuk-tuks utanför, lady boys eller feta tyskar.
Restaurang Himalaya
Det är svårt med förväntningar när man ska på nepalesisk restaurang. Vilka referenser ska man utgå ifrån egentligen? Den lilla restaurangen vid Kronhusbodarna är nästan tom, men det är en sen måndagskväll och det mesta i stan är stängt.
Green Mango
Foto: Christian Andersson
Det finns flera anledningar att äta på den här lilla thairestaurangen. Solen på sommaren som strålar över uteserveringen, färgerna i maten som tar för sig lite mer än på andra thairestauranger i stan och fullt av gäster som ger stället energi.
Ät för Haiti
Idag måndag donerar F12-gruppen intäkterna från alla sina restauranger till jordbävningsoffren på Haiti. De stockholmsrestauranger som ägs av gruppen är Grill, F12, Salongen, Smak på Restaurangen, Brasserie Le Rouge, Le Bar och Kungsholmen. Passa på att dra ditt strå till stacken.
Malay Köket
Att särskriva kan vara på ont och gott. Gott när det är avsikligt och ger en rolig innebörd, blir en snackis eller helt enkelt ser bättre ut visuellt. Ont när det framkallar syftningsfel och blir svårt att hitta på internet.